Almanya'da kaçak göçmen sayısında rekor artış

Almanya'da kaçak göçmen sayısında rekor artış

Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 2014 yılında ülkeye kaçak yollardan girmeye çalışırken yakalananların rekor sayıya ulaştığını söyledi. Yakalananların çoğunluğunun Afganistan, Eritre ve Arnavutluk vatandaşı olduğu belirtildi. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Federal Polis Teşkilatı Başkanı Dieter Roman, 2014 Federal Polis Raporu'nu kamuoyuna tanıttı.

Federal Polisin 40 bin çalışanı ile havalimanlarında, sınır ve tren istasyonlarında güvenlik tedbirleri aldığını söyleyen İçişleri Bakanı de Maiziere, kaçak seyahatlerin engellenmesi ve terörizm ile mücadele konusunda federal polisin çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.2014 yılında Almanya'ya kaçak yollarla girerken yakalananların sayısında rekor artış yaşandığı bilgisini veren bakan de Maiziere, geçen yıl 57 bin kaçak yolcunun tespit edildiğini bunun İki Almanya'nın birleşmesinden bugüne en yüksek sayı olduğuna dikkati çekti.

2015 yılında ise bugüne kadar bu rakamın 60 bini geçtiği belirtildi. Almanya'da geçen yıl 27 bin kişinin de geçersiz oturumla kalmaya çalıştığı tespit edildi. Suriye'ye savaşmak için gitmek isteyenlerin havalimanlarında durdurulması ve gerekli tedbirlerin için federal polisin geçtiğimiz yıl özverili çalışmalar yaptığını söyleyen Federal İçişleri Bakanı de Maiziere, uluslararası terörizmle mücadele için eyalet ve federal polisin işbirliğinin önemine değindi.

Almanya'ya iltica başvurusu için gelenlerin ilk karşılaştığı kişilerin federal polisler olduğunu söyleyen Bakan, bu nedenle Federal Polis Teşkilatı çalışanların göçmenlerin sağlık sorunları, ilk ihtiyaçlarının giderilmesi ve hukuki adımların atılmasını sağladıkları bilgisini verdi.

EN ÇOK KAÇAK GÖÇMEN ERİTRE, AFGANİSTAN VE ARNAVUTLUK'TAN

Federal Polis Teşkilatı Başkanı Dieter Roman, en çok kaçak göçmenin Eritre, Afganistan ve Arnavutluk'tan geldiğini söyledi. Roman, sadece hafta sonu sınırlarda 300'den fazla kaçak göçmenin yakalandığı bilgisini verdi. Geçtiğimiz yıl Avusturya sınırında toplam 40 bin kaçak göçmenin yakalandığını belirten Polis Teşkilatı Başkanı Roman, teşkilatın yurt dışındaki işbirlikleri sayesinde Almanya'ya ve Avrupa'ya kaçak yollarla gelmek isteyen 29 bin 261 kişinin seyahatini transit veya geldikleri ülkede engellendiğini söyledi.

2014 yılında ülke genelinde 443 bin kişiyi kontrol ettiklerini söyleyen Roman, bunlardan sadece 29 kişinin polisin kontrol uygulamasına karşı şikâyette bulunduğunu kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da kaçak göçmen sayısında rekor artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER