Ankara'daki terör olayları Muğla'da protesto edildi

Ankara'daki terör olayları Muğla'da protesto edildi

Ankara'daki bombalı terör saldırısı ve Muğla'da dün çıkan olaylarda 17 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

Ankara Tren Garı Kavşağı'ndaki terör saldırısını protesto etmek için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleriyle çok sayıda vatandaş, Sınırsızlık Meydanı'nda toplandı. Dün düzenlenen protesto gösterisinde gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Bilgi Taşkıran, burada açıklamada bulundu. 17 kişinin gözaltına alındığı olaylarda bazı medya organlarında yayımlanan, taş ve sopalarla polise karşılık verildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Taşkıran, "Panzerlerle tazyikli su ve gaz bombaları, lunaparkta oynayan çocuklara sıkıldı. Türkiye duysun bunu, lunaparka gazbombası atıldı. Yetmedi, öğretmenevine ilk müdahalede kitle dağılmışken TOMA, kitleyi acımasızca takip etti ve öğretmenevinin içerisinde arkadaşlarımız dövüldü, şiddet uygulandı. Ben dahil üç Eğitim-Sen şube yönetiminden arkadaşlarımız, bir tane KESK'ten arkadaşımız, toplamda 17 kişi amaçsızca, mantıksızca gözaltına alındık. Bu gözaltıları tartışmayacağız, Muğla kamuoyu bu gözaltıları tartıştı." dedi. Taşkıran, mutlu olacak dönemde olmadıklarını söyleyerek, "Acımız çok büyük, öfkemiz çok büyük. Üst üste canlar gördük. Hayatımızın sonuna kadar Ankara'yı unutmayacağız. Her 10 Ekim'de orada olacağız, her 10 Ekim'de onları anacağız. Yürüttükleri mücadeleyi büyüteceğiz. Muğla, kendine yakışanı yapmıştır. Aydınlık Muğla gereğini yapmıştır ve arkamızda dimdik durmuştur." ifadelerini kullandı.

Bundan sonra ayrılıklar üzerinden bir hayat değil, aynılıkların ön plana çıkarılması gerektiğini belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Taşkıran, "Başka şansımız kalmadı. Biz 13 yıldır siyasal iktidarın sadece sağlığa saldırmadığını, eğitim politikalarına saldırmadığını, hayatımıza, Türkiye'nin emek ve demokrasi güçlerine saldırmadığını, artık canlarımızın tehlikede olduğunu söylüyorduk ve yine haklı çıktık. Canımız tehlikede. Bundan daha büyük bir problem olamaz bu noktadan sonra. Çocuklarımızın güvenliği tehlikede. Biz sadece barış istiyoruz. İnadına barış diyoruz. Buradan herkese sesleniyorum, ufak tefek ayrılıklarımızı öne çıkarıp birarada yürümekten imtina etmeyelim. Başka şansımız yoktur." diye konuştu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış ise Türkiye'nin göbeğinde, binlerce polisin gözünün önünde bombaların patlatıldığını dile getirerek, "128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik." şeklinde konuştu.

Ardından çeşitli sloganlar atan grup, sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki terör olayları Muğla'da protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER