Anket şirketleri çuvalladı

1 Kasım 2015 milletvekilleri seçimleri sona erdi. Seçim gününe kadar birçok anket şirketi, yaptıkları anketlerle sonuçları tahmin etti.

Anket şirketleri çuvalladı

Seçimin gayri resmi sonuçlarına göre birçok anket şirketi Seçime ilişkin yaptıkları anketlerde yanıldı. Anketler ile sonuçlar arasında büyük farklar ortaya çıktı. Birçok anket şirketinin sonuçları ile gayri resmi sonuçlar arasında uçurum oluştuğu görüldü. 

Bugüne kadar yapılan birçok anket çalışmasında AKP'nin oy oranları yüzde 38'le 44 arasında seyrediyordu. Yine Anket şirketlerinin hemen hepsinde MHP yüzde 14-15'lerde, HDP ise 12-13 bandında gözüküyordu. CHP'nin oy oranı ise 27-29 bandındaydı. Cihan'ın verdiği sonuçlara göre AKP yüzde 49,01, CHP yüzde 25,86, MHP yüzde 12,14, HDP yüzde 10,47 oy aldı.

Anketlere göre en yakın tahmin A&G şirketinden geldi. A&G son yayınladığı anket sonuçlarında AKP için yüzde 47,2 tahmininde bulunmuştu. Yine A&G, CHP için yüzde 25,3, MHP için yüzde 13,5, HDP için de yüzde 12,2 sonuçlarını paylaşmıştı. Metropol Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, dün resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu. Sencar, “AKP beklenmedik boyutta büyük bir zafer kazandı. Kutluyorum. Araştırmalarımızda halkın muhalefete ve süreçte yaşananlara tepkisini tespit edemedik, başarısız olduk.” ifadelerini kullandı. Metropoll, son anketinde AKP'yi yüzde 41,7, MHP'yi 15,7 ve HDP'yi 14'ün üzerinde göstermişti.
<< Önceki Haber Anket şirketleri çuvalladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER