Antalya OSB heyeti, Birleşik Arap Emirlikleri'nde temasta bulundu

Antalya OSB heyeti, Birleşik Arap Emirlikleri'nde temasta bulundu

Antalya Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Sektörel Ticaret Heyeti, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dhabi kentinde düzenlenen dünya gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası Sial Fuarı'nı ziyaret etti. Dokuzu gıda sektöründe faaliyet gösteren toplam 17 firma yetkilisi, Arap işadamları ile yüz yüze görüşüp ortaklık ve yatırım yapma konularında önemli temaslarda bulundu.

Dört günlük temaslarla ilgili değerlendirmede bulunan Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, gezinin bölge sanayicisi için çok verimli geçtiğini söyledi. Rusya ile yaşanan kriz sonrası yeni ihracat kanalları açmanın sanayici için bir zorunluluk olduğunu ifade eden Bahar, "Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda Abu Dhabi ve Dubai başta olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne yaptığımız ihracatın artacağı ve yeni iş birliklerinin doğacağını söyleyebilirim." dedi.

Abu Dhabi seyahatinin yılın son Sektörel Ticaret Heyeti programı olduğunu aktaran Bahar, ziyaretlerin 2016 yılında da süreceğini belirtti. 2016 yılındaki heyet programlarında daha önce temas edilmemiş sektörlerin ön planda tutulacağını aktaran Bahar, "Öncelikli olarak ahşap-mobilya sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerimiz için bir seyahat planlıyoruz. Bölgemizde ahşap ve mobilya konusunda dünyanın her noktasına ihracat yapan firmalar var. Onların bu ülkelerdeki gücünü artırmak ve yeni ihracat noktaları yaratmak için önümüzdeki yılda aynı istek ve özveri ile çalışacağımızı belirtmek isterim. Çünkü bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm gezilerden sanayicilerimiz eli dolu döndü. Bu nedenle tüm sanayicilerimizin yurt dışında Antalya OSB nezdinde temsil edilerek ihracatlarının güçlenmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Lojistiğe yapılacak yatırımın ihracatı artırmada önemli bir unsur olduğuna değinen Bahar, şöyle devam etti: "Birleşik Arap Emirlikleri son dönemde yaptığı yatırımlarla turizmden ticarete birçok sektörün hızla geliştiği bir ülke haline geldi. Ziyaretlerimiz esnasında Türk ürünlerine çok sık rastlayamadık. Bu gerçekten üzüntü verici bir durum. Bizler ürettiğimiz ürünleri ve özelliklerini anlattığımızda ürünlerimize gösterilen ilgi üst seviyede idi. Arap işadamları raflarında Türk mallarına yer verme konusunda istekli. Ancak ürünlerimizi körfez ülkelerine gönderme konusunda yaşadığımız sıkıntıların bir an önce ortadan kaldırılması ve sanayicilerimize bu konuda kolaylıklar sağlanması ihracatımız için büyük önem arz ediyor."

Gezi kapsamında Antalya OSB Sektörel Heyeti, Abu Dhabi Ticaret Ataşesi Erdinç Erbay ve Dubai Ticaret Ataşesi Serdar Kumbaracı'yı makamında ziyaret ederek ülkenin ekonomik durumu ve yatırım olanakları hakkında bilgi aldı. Abu Dhabi'nin önde gelen gıda üretim tesisleri arasında yer alan Al Rawada'yı gezip üretim süreçlerini inceledi. Ülkenin en büyük hipermarket zinciri olan Lulu'nun üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi. 15 ülkeden 200 farklı firmanın yer aldığı ve yaklaşık 75 bin kişinin gezdiği bölgenin en büyük gıda fuarı Sial Middle East'i ziyaret ederek Arap işadamları ile yüz yüze görüşmeler yaptı. Abu Dhabi Hilton Hotel'de gerçekleşen toplantılarda Arap firmalarının temsilcileri ile 20 görüşme yapan Bahar Gıda, BML Gıda, Ekiciler, Esaslı, Nobel Tarım, Parkaya Gıda, Prenses Gıda, Selçuklu Un ve Yem, Budak Kağıt yetkilileri, Arap işadamları ile ortak iş yapabilirlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya OSB heyeti, Birleşik Arap Emirlikleri'nde temasta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER