AÜ'den uzaklaştıran 28 öğrenci için rektörlük önünde eylem yapıldı

AÜ'den uzaklaştıran 28 öğrenci için rektörlük önünde eylem yapıldı

Anadolu Üniversitesi'nden (AÜ) uzaklaştıran 28 öğrenci için Anadolu Üniversitesi öğrencileri rektörlük önünde eylem yaptı.

Rektörlük binası önünde toplanan grup, 28 öğrenciye verilen uzaklaştırma cezasına tepki göstererek bu cezaların öğrencilerin eğitim haklarına engel olduğu ifade etti.

Geçtiğimiz eğitim yıl üniversite de çeşitli olaylara karıştıkları iddiasıyla Anadolu Üniversitesi'nden 28 öğrenciye uzaklaştırma cezası verildi. Bu duruma tepki veren Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü önünde eylem gerçekleştirdi.

Grup adına basın açıklamasını yapan Özgür Erhun, 28 öğrenciye bir hafta ve bir yıl arasında uzaklaştırma cezalarını verildiğini belirterek, "Bu cezalar öğrencilerin eğitim haklarına engel olmaktır. Barış, özgürlük, demokrasi gibi taleplerimize tahammül edemeyen Rektör Naci Gündoğan YSK'nın seçim yasağını bahane ederek Özel Güvenlik Birimini afişlerimizi sökmek üzere üstümüze salmış. Rektör Naci Gündoğan ileri demokrat devrimci öğrencileri sindirmek için AKP'den aldığı talimatları tereddütsüz uygulamakta. Bizler bu üniversitenin gerçek sahipleri olarak, açtığınız soruşturmalara verdiğiniz uzaklaştırmalara karşı yılmayacak ve mücadelemiz her zaman devam edeceğiz." dedi.

Basın açıklamasının ardında grup olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber AÜ'den uzaklaştıran 28 öğrenci için rektörlük önünde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER