Avrupa Konseyi ifade özgürlüğü konferansında Türkiye eleştirildi


Avrupa Konseyi'nin düzenlediği ifade özgürlüğü konferansında en çok eleştiriyi Türkiye, Rusya ve Azerbaycan aldı.

Avrupa Konseyi bünyesinde kurulan medya komisyonunun hazırladığı raporda gazetecilerin ciddi risk altında oldukları belirtildi. Raporda, adı verilmeyen bir ülkede internete erişim yasağının olduğu, hükümetin eleştirilere tahammülünün olmadığı ve 20'ye yakın gazetecinin cezaevinde tutulduğu belirtildi. Fiziksel saldırılarla susturulmaya çalışılan gazeteciler olduğu vurgulandı. Türkiye'de de gazetecilerin şiddete maruz kaldığı , Ahmet Hakan'ın evinin önünde dövüldüğünü ifade edildi.

Rapora göre bazı ülkelerde ifade özgürlüğü ve gazeteci hakları kötüye gidiyor, gazetecilerin işlerini yapması engelleniyor.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ise doğrudan terör eylemlerine çağrı ile söylemlerinden dolayı terör çerçevesine alınan ifadelerin dikkatle ayrıştırılması gerektiğini belirtti ve hepsinin suç sayılmasının doğru olmadığını söyledi. Muiznieks, "İngiltere twitter ve facebook'un gençleri teröre yaklaştırdığını savunarak burada kısıtlamaya gittiğini söylüyor, bir gencin attığı tweet ciddiye alınmalı mı? Onunla, terör örgütünün direkt hedef belirlemesi aynı şey mi?" diye sordu. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Konseyi ifade özgürlüğü konferansında Türkiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER