Avrupa Yargıçlar Birliği: Yürütmenin etkisindeki bir örgütle ilişkimiz olamaz


Yargıda Birlik Derneği, organize ettikleri genel kurula katılma davetini reddeden Avrupa Yargıçlar Birliği (EAJ) Başkanı Christophe Regnard'a ikinci bir mektup gönderdi. Regnard, mektuba cevabın "Yürütme organı tarafından organize edilen bir örgütle ilişki kurmamız söz konusu olamaz." ifadesini kullandı.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), İspanya'da 83 ülke yargı örgütünün hazır bulunduğu Uluslararası Yargıçlar Birliği (IAJ) toplantısında katıldı. YARSAV, toplantıda Türkiye'deki yargının sorunlarına ilişkin bir sunum yaptı.

YARSAV'ın sosyal medya platformunda yapılan açıklamada, Avrupa Yargıçlar Birliği (EAJ) Başkanı Christophe Regnard'ın, Yargıda Birlik Derneği'nin genel kuruluna katılma davetini reddettiği mektuptan sonra Yargıda Birlik Derneği'nin yeni başkanından bir mektup aldığı kaydedildi. Yargıda Birlik Derneği'nin mektupta Avrupa Yargıçlar Birliği ile ilişkileri geliştirmek istediğinin kaydedildiği mektuba, Regnard'ın, "Sanırım benim ilk mektubumda ne demek istediğimi tam anlamamışlar. Yürütme organı tarafından organize edilen bir örgütle ilişki kurmamız söz konusu olamaz." şeklinde cevap verdiği aktarıldı.

Konuyla ilgili ise YARSAV, "Bu vesileyle bir kez daha tecrübe ettik ki, Türkiye'de yürütmenin rüzgârını arkasına alarak yelkenlerini şişirenler, uygar dünyada bir şey ifade etmiyor." değerlendirmesini yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Yargıçlar Birliği: Yürütmenin etkisindeki bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER