Avukat Birgit: Hukuk yok; her şey Cumhurbaşkanı'nın ruh haline bağlı

Avukat Birgit: Hukuk yok; her şey Cumhurbaşkanı'nın ruh haline bağlı

Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu gazetecileri ziyaret eden Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi Avukat Orhan Birgit, Türkiye'de hukukun olmadığını belirterek, Can Dündar ve Erdem Gül'ün Cumhurbaşkanı'nın söylemlerinden dolayı tutuklandığını söyledi.

Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Avukat Birgit, üyesi olduğu Basın Konseyi adına ziyarete geldiğini ancak Adalet Bakanlığı'nın Konsey adına yapılan başvuruya cevap vermediğinden dolayı avukat olarak gazetecileri ziyaret edebildiğini ifade etti. Bakanlığın bu konuda bir aymazlık içinde olduğunu vurgulayan Birgit, "Konsey Başkanı Pınar Türenç, başka arkadaşlarımla birlikte gazetecileri ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'ndan izin istemişlerdi. Bakanlık bu ziyarete ne hayır, ne de evet demeyip başvuru kağıtlarını dosyada tutuyor." dedi.

Bakanlık'ın başvuruyu onaylamadığı için avukat kimliğiyle ziyarette bulunduğu belirten Birgit, Hidayet Karaca, Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret ettiğini söyledi. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasının ceza yasasında yeri olmadığını belirten Birgit, içerideki gazetecilerin Cumhurbaşkanı'nın söylemleri üzerine tutuklandığını ifade etti. Birgit, "Ceza yasasının muayyen maddeleri var gazetecilerin tutuklanması için. Her iki meslektaşıma da uymuyor bunlar. Casusluk etmişler, MİT TIR'larını ifşa etmişler filan diye onların da boyunu aşan bir takım suçlamaları maalesef. Cumhurbaşkanı kendi üstüne düşen bir görev olmadan onu da açıkça ifade edeyim gidip dolaştığı yerlerde söylediği için hukuk orada son sözünü kullanıyor ve bitti diyor, bir şey konuşamayız diyor herkes. Oysa MİT Tırları gerçeğini herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

Cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilere içeride tecrit uygulandığını belirten Birgit, tepkisini şöyle dile getirdi: "Can Dündar ve Erdem Gül cezaevinde yanyana gelerek selamlaşamıyor. Bu bir zulüm. O kadar bir zulüm ki onu açıkça söyleyeyim, önce Can'la konuştum. Can'la görüşmemiz biterken Erdem'i getirdiler. Her ikisi birbirileriyle aynı cezaevinde oldukları halde uzaktan merhabalaşıyorlar. Kapı yoldaşı olan iki arkadaşında onların bir araya gelip ellerini sıkmaları da yasak. Bu ne Biçim hukuk anlayışı, onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum ve bir an önce bitmesini istiyorum. Türkiye'de hukuk yok, her şey Cumhurbaşkanı'nın haleti ruhiyesine bağlı"
CİHAN
<< Önceki Haber Avukat Birgit: Hukuk yok; her şey Cumhurbaşkanı'nın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER