Avukat Kemal Şimşek yeni cezaevindeki zulmü anlattı

Sahur operasyonlarında tutuklanan polislerin avukatlarından Kemal Şimşek, Hidayet Karaca ve yolsuzluk operasyonlarında görev alan polislerin yeni nakledildiği cezaevinden ilk tespitlerini twitter üzerinden anlattı.

Avukat Kemal Şimşek yeni cezaevindeki zulmü anlattı

Şimşek mesajlarında; henüz inşaatın bile bitmeden nakillerin yapıldığını ve yeni cezaevinde bir çok eksiğin olduğunu yazdı. Eksiklerin yanı sıra kasıtlı olarak Hidayet Karaca ve tutuklu polislere zulüm edildiğini söyleyen Kemal Şimşek'in tweetleri şöyle:


1-Silivride tutsak bulunan müv.lerimizin nakil olundukları sözümona yüksek güvenlikli c.evinden ilk tespitlerimiz şu şekilde

2-Henüz inşaatı bitirilmemiş ve sistem olarak oturmamış koğuşlarda temizlik dahi yapılmadan müv.lerimizin yerleştirilmesi maksatlıdır.

3-Tutuklu bulundukları 9 aylık süreçte 3 kez cezaevi değiştirilerek sürekli düzenlerinin bozulmak istendiği açıktır.

4-Pencereleri kapanmayan, kapı kenarları açık, yalıtımın sıfır olduğu bir şekilde işi eksik teslim alan kabul komisyonu suç işlemiştir.

5-Müv.lerin bir dönem mücadele verdikleri KCK-PKK ve DHKP-C gibi terör örgütü mensupları ile aynı cezaevine konmasında amaç ne olabilir?

6-Müv.lerin can güvenliklerini tehlikeye atan cezaevi yönetimi suç işlemekte olup, olası bir olumsuzluktan birinci derece sorumludur.

7-İlk gün müv.lerin kullandıkları eşyaları değişik gerekçelerle kendilerine verilmeyerek eziyet edilmeye çalışılmıştır.

8-Örneğin lacivert ve yeşil renkli kıyafetleri ile havlu ve iç çamaşırlarının bir kısmı bu cezaevine alınmayarak müv.ler mağdur edilmiştir.

9-Yine bir kısım koğuşlara kendi paralarıyla satın aldıkları TV ve masa-sehpa gibi eşyaları hiç bir gerekçe gösterilmeden verilmemiştir.

10-Kantin henüz tam olarak faaliyete geçmediği için ilk hafta temel ihtiyaçlarının önemli bir kısmı karşılanamamıştır.

11-Bir önceki c.evinden getirdikleri içme suları bittiğinde, şu anda içme suyu tedarik edebilecekleri bir yer bulunmamaktadır.

12-İlk hafta koğuşlara günde sadece 1 adetlik sallama çay verilmiş, 4. gün sonunda verilen meyve istihkakı kişi başı sadece 2 erik olmuştur.

13-Önceki c.evinden getirdikleri kitaplardan sadece 5 adedi içeri alınarak kitap okumaları engellenmek istenmektedir.

14-TV olan koğuşlarda kanallar iktidar yanlısı kanallara ayarlanmış olup, müv.lerin istediği kanalları izlemeleri engellenmektedir.

15-Nakil olunan yerde müv.lerin saç tıraşı ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir görevli şu an için bulunmamaktadır.

16-İlk hafta değişiklikten haberi olmayan ailelere yeni görüş günleri ve telefon hakları konusunda doğru düzgün bir bilgi verilmemiştir.

17-Değiştirilen görüş günleri nedeniyle bazı aileler haftalık görüş yapamayacak duruma gelmiş olup, c.evi yönetimi sorunu çözmemektedir.

18-Yeni yerleşkenin telefon bağlantısı olmadığı için telefon ile aile görüşü aksatılarak müv.ler mağdur edilmiştir.

19-Halen kapalı görüşlerde oda telefonları çalışmadığı için görüş saatleri oldukça uzamış ve aileler mağdur edilmiştir.

20-Müv.Ömer Köse'nin başına ağır bir demir parçası düşerek yaralanmasına rağmen, revir ihtiyacı dikkate alınmayarak işkence edilmiştir.

21-Ağır böbrek hastası olan tutuklu Emniyetçi için aylar sonra hastane yatışı yapılmasından sonra müv.le yapılan muamele sürpriz olmamıştır.

22-Tüm bu aksaklıklar için müv.lerin vermiş oldukları dilekçeler ısrarla c.evi yönetimi tarafından dikkate alınmayarak suç işlenmektedir.

23-Tüm hukuksuzlukların takipçisi olacağımızı ve konu ile ilgili suç duyurularımızı hazırladığımızı ifade etmek isterim.

KEMAL ŞİMŞEK'İN TWİTTER ADRESİ İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Avukat Kemal Şimşek yeni cezaevindeki zulmü anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER