Aydın Valisi Ayyıldız: Yorum yapmadan basına bilgi verilmesi talimatı verdim


Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Muğla İl Müdürlüğü'nün düzenlediği basın buluşma toplantısında konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, basın mensuplarının bilgi alma konusunda yaşadığı sıkıntılar için gerekli talimatları verdiğini söyledi. Kurum yetkililerinin, yorum yapmadan basını bilgilendirebileceğini belirten Ayyıldız, "Doğru bilgilendirme anlamında ben arkadaşlara da talimat verdim, yorum yapmadan mutlaka haberi verin." dedi.

BYEGM Muğla İl Müdürlüğü, Aydın'daki gazetecilerle biraraya geldi. Yeni değişen Sarı Basın Kartı mevzuatı hakkında bilgi verilen toplantıda müdürlük yetkilileri, soruları da cevapladı. Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur, yaptığı açıklamada Aydın, Denizli ve Muğla'da ulusal basın kuruluşlarıyla yarışacak bir yerel basın oluşturmayı arzu ettiklerini söyledi. Sorumluluk sahaları olan bu üç ilde bu yapıya sahip bir yerel basın kuruluşu bulunmadığını belirten Okur, il müdürlüğü olarak yerel basının gelişip güçlenmesi için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydetti. Okur, "Basının sorunlarını çözmek için her zaman hazırız. Gönlümüz, ulusal basınla yarışacak yerel basın olması." dedi.

Vali Ayyıldız ise konuşmasında basının, kamuoyuna doğru bilgi verebilmesi için doğru bilgiye ulaşması gerektiğine değindi. Bunun için de Aydın'da bulunan kurum müdürlerine, bilgi vermeleri yönünde talimatı olduğunu ifade ederek, "Basının doğru bilgi vermesi konusunda her zaman söyledim, şimdi de söylüyorum, bize düşen bir şey olursa doğru bilgilendirme anlamında ben arkadaşlara da talimat verdim. Yorum yapmadan mutlaka haberi verin ama işin içinden çıkamıyor olabilirsiniz, o zaman bana söyleyin. Ben arkadaşlara ulaşır, gerekli bilgileri veririm. Doğru bilgiye ulaşmanızı sağlamak amacıyla sizlere yardımcı olmaya hazırız." dedi.

Konuşmaların ardından, Sarı Basın Kartı Yönetmeliği değişiklikleri ve başvuru bilgileri hakkında sunum yapıldı. Toplantı, Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü uzmanlarının, yerel basın temsilcilerinin sorularını cevaplamasıyla sona erdi. Toplantıya Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın, il genelinde faaliyette bulunan yerel gazeteler ve ulusal basın temsilcileriyle muhabirleri de katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Valisi Ayyıldız: Yorum yapmadan basına bilgi verilmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER