Aykut Kocaman: Bizim hayatımız kaos, sahada da kaos oluyor

Aykut Kocaman: Bizim hayatımız kaos, sahada da kaos oluyor

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligin belli başlı takımları dışında bozma takımlardan oluşan bir ligimizin olduğunu kaydederek, "Bizim hayatımız kaos, sahada da kaos oluyor." dedi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 5. haftasında Torku Konyaspor, deplasmanda Medicana Sivasspor ile golsüz berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Aykut Kocaman, açıklamalarda bulundu.

Kocaman, "Bulunduğu yeri hak etmediğini düşünen bir takım ve bu maçı dönüm maçı olarak gösteren bir takım karşısında maçın sonunda eğer bir puanla ayrılacaksınız denseydi açıkçası çokta itiraz etmezdim. Maçta oyuncu arkadaşlarımızın çok kaliteli bir oyun ortaya koyduklarını ve üstün bir oyun oynadıklarını söylemem yanlış olur ama mücadele açısından gerekli mücadeleyi sahada verdiler. İlk 20 dakikalık periyotta sanki oyunun kontrolünü ele alabilecek gibi gözüküyorduk. Saha yerleşimimiz daha iyi gözüküyordu. Sivasspor çok geniş alanda oynayan bir takım ve bize büyük fırsatlar sunuyordu eğer geçişleri yapabilseydik. Nispeten bu konuda daha başarılıydık ancak, oyunda etkili olmamakla beraber en azından kontrol bizdeydi, ancak daha sonra işin rengi değişti aşırı top kayıpları olmaya başladı. Basit top kayıpları Sivasspor'u oyunun içine çekti ve biraz daha kalemize doğru gelmeye başladılar." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu özgüven 2. yarıda oyunu Sivasspor lehine götürdü. İkinci yarıda bizim hatalarımızı onaracağımızı düşünürken tam tersi oldu. Oyuncu değişiklikleri de iyi olunca Sivasspor çok daha baskılı oynadı. Bir tane elle kontrol edilerek verilen pasın dışında kaleye çok rahatsız edici olmamakla beraber oyun tamamen bizim sahamızda geçti. Sivasspor'da oyuncu atılana kadar ne iyi savunma yapabildik ne de topu kontrol edebildik. Oyuncu atıldıktan sonra nispeten oyunun kontrolü bize geçti. Arka arkaya gol girişimleri oldu ama sonuç vermedi. Bütün bu yaşananlardan sonra Sivasspor'un maçı çok istemesi ve benzeri şeylerle beraber bir puan çokta kötü değil."

"HAVANIN VE SAHANIN KURU OLMASI OYUNU ETKİLEDİ"

Aykut Kocaman, havanın ve sahanın kuru olmasının oyunu etkilediğinin altını çizerek, "Çimlerin de uzun olması,bunlar küçük ayrıntılar gibi duran ama oyunun ritmini ve akışını son derece etkileyen şeyler. Çimler çok uzundu ve topun hareketini etkiliyordu. Maçtan evvel böyle bir şey olacağını tahmin ettik. Sulanmasını istedik. Sivasspor'a ilettik . İkinci yarıda saha sulandı. Havanın ve sahanın kuru olması oyunun akışını etkiledi. Bu kazanmaya istekli ve yakın olan Sivasspor'un da oyunun etkiledi." diye konuştu.

"LİGİN KALİTESİ ARTMAYA ADAY"

Son iki sezona göre ligin kalitesinin biraz daha artmaya aday gibi gözüktüğünü kaydeden Kocaman, "2-3 takım dışında diğer takımların güç dengeleri birbirine çok yakın gibi gözüküyor. Her an her şey olacak gibi sanki. Ama kaliteli bir oyun Türkiye liginde hiçbir zaman olmadı, zaten olmuyor. Bizim ligimiz birkaç takım dışında daha çok bozma ligi olduğu için çok fazla oyun olmuyor. Ben hep bunu iddia ediyorum; Bizim hayatımız kaos, sahada da kaos oluyor doğal yani, anormal bir şey değil." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Aykut Kocaman: Bizim hayatımız kaos, sahada da kaos oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER