Ayna yeni coğrafyalara yolculuğuna devam ediyor!

Ayna'nın yeni coğrafyalara yolculuğunda bu hafta Orta Amerika'ya doğru gidiyoruz.

Ayna yeni coğrafyalara yolculuğuna devam ediyor!

Tropikal iklime sahip ülkede sadece 2 mevsim var. Orta Amerika'nın en güvenilir ülkesi olarak biliyor. Onların hayat felsefesi pura vida yani mutlu yaşam. Türkiye'ye çok yabancı ülke Costa Rica'yı hep birlikte keşfediyoruz.

Dünyaca ünlü Costa Rica kahvelerinin yetiştiği bahçelerdeyiz



Başkent San Jose'den yola çıkıyor ve yükseltinin bir hayli fazla olduğu kahve bahçelerine geliyoruz. Kahve ağaçlarının yüksek ve volkanik topraklarda yetişmesi kahvelerinin tadına lezzet katıyor. Kahvenin yetiştirilmesinden paketlenmesine kadar geçen aşamaları merak ediyorsanız kahve dosyamız tüm detaylarıyla Ayna'da.

İnşaatlarda kullanılan kumu nehirden çıkarıyorlar

Kırsal alanlardaki yolculuğumuzda kağnılarla yük taşımacılığnın hala bu topraklarda yapıldığına şahid oluyoruz. Boğalar nehrin içine giriyor ve köylüler kürekle başlıyorlar kumu kağnı arabasına doldurmaya. Sıcak havada kumla dolan kağnı arabası yükünü boşaltıp hemen geri geliyor. Ekmek parası için verilen mücadelenin tanığı oluyoruz Costa Rica'da.

Paraların üzerinde önemli şahsiyetlerin resimleri olurken Costa Rica paralarında öyle resimler var ki!

Başkent San Jose'de Kültür Meydanını geziyoruz. Costa Rica'nın para birimi Colon. Sizlere Costa Rica paralarını tanıtıyoruz. Ancak paraları ilgimizi çekiyor; ön yüzlerinde Costa Rica için önemli olan kişilerin ve liderlerin resimleri olurken paraların arka yüzünde çok ilginç resimler var. Ne resimleri mi? Cevabı Ayna'da...

İguana eti bu topraklarda çok seviliyor

İguana ağacı Costa Rica'da meşhur bir ağaç. Üzerinde yaşayan iguanalardan dolayı adına iguana ağacı deniliyor. Ağaçta o kadar çok iguana var ki, ağaç adeta iguana istilasına uğramış. Costa Ricalılar iguana etini çok sevmelerine rağmen koruma altına alınan bu ağaçtaki iguanalara dokunamıyorlar. İşte dünyanın en şanslı iguanaları bu ağaçta yaşıyor.

Ayna bu akşam 23:00 'da Samanyolu TV'de ekranlarınızda...


<< Önceki Haber Ayna yeni coğrafyalara yolculuğuna devam ediyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER