AYTO 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' mitingi için Ankara'ya yola çıktı


Türkiye genelinde toplam 11 milyondan fazla üyesi olan 14 sivil toplum kuruluşunun bugün Ankara'da düzenlediği "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" mitingine, Aydın Ticaret Odası (AYTO) da katılıyor. Oda üyesi 120 kişi, bayraklarıyla birlikte için yola çıktı.

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" mitingiyle ilgili açıklama yapan AYTO Başksnı Hakan Ülken, şunları söyledi: "Ülke genelinde 14 STK, ülkenin en önemli sorunu olan terör sorununa karşı, 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' diyerek ortak akılla tavır koyacağız. Bu bir mesajdır. Bu mesaj, hem sosyal dokumuza hem siyasal erke hem de dünya gündemine karşı bir mesaj olacak ve bu mesajın alınacağını umut ediyoruz. Burada ana unsur, bizim ayrılmaz et ve tırnak olduğumuz bu ülkede ya batacağımız ya da birlikte yürüteceğimiz bir adımdır. Terör her nereden gelirse, her ne sebeple her kim tarafından desteklenirse lanetlenmesi gereken dünya çapındaki bir olgu. Ülkemiz bundan çok çekti. Biz bu toprakların evladı olarak, yeter artık diyoruz ancak bu demek değildir ki teröre boyun eğeceğiz, terörün taleplerini yerine getireceğiz. Toprak yoksa ekonomi yok, ülke yoksa huzur yok. Huzurun olmadığı, toprağın olmadığı yerde ekonomiyi de konuşamayız. Hep birlikte kalkınmamızın, refahımızın tesis edilmesine yönelik bizim üzerimize düşen ne varsa, devletin de üzerine düşeni yerine getirdiği bir ülke hayal ediyoruz. Bugün teröre tepki için üyelerimizle tavrımızı ortaya koymaya, tepkimizi ortaya koymaya gidiyoruz. Önemli olan burada mesajımızı doğru ve demokratik yollarla vermek. Bu mesajın karşılık bulacağından da eminim."

Ülkede herkes işini doğru ve layıkıyla yapar, yerine getirirse toplumda huzurun elde edileceğini vurgulayan Ülken, "Ama yoksa tek başına siyasal erk elinden geleni yaptı, çözüm değil. STK'lar, sivil örgütlenme gerekeni yaptı, yine çözüm değil. İster tümden gelin, ister tüme varın, herkes şapkasını önüne koyacak, kendi kinlerinden, hassasiyetlerinden bir adım geriye atarak düşünecek. Herkes bir adım geriye atarsa her şey değişir ama geriye tek adım atmayacak bir kavram vardır, o da devlettir. Devlet, halkın emniyetinden mesuldür. Önce halkın emniyetini temin edebilecek devlet yapısı ve devlet kararlılığında olması lazım ama onun dışında da sosyal dokumuzla birey birey, aile aile, mahalle mahalle, ilçe ilçe, il il ülke ve dünya insanı teröre karşı tavır gösterebilmeli." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AYTO 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' mitingi için Ankara'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER