Aziz Akkaya: Türk Kadın Milli Takımı için başarı çıtası çok yüksek


A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya, Türk Kadın Milli Takımı'nda başarı çıtasının çok yüksek olduğunu söyledi.

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçında İsrail'i 72 - 53 yenerek grup müsabakalarına galibiyetle başladı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Başantrenör Aziz Akkaya, değerlendirmede bulundu. Sözlerine, oyuncuları milli takıma hazır gönderen kulüp antrenörlerine teşekkür ederek başlayan Akkkaya, "Biz bu takımla geçen nisan ayından beri uzun vadeli bir plan içerisindeyiz. Olimpiyat elemelerini geçip olimpiyatlara katılmak, Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız derecenin üzerine koymak... Ama bu zor olacak. Bizim takımımıza bugün herkes katkı verdi. Çok fazla top kaybı yaptık. Bu da çok bir arada oynayamamamızın handikabı. Biraz fazla sayı atmamız bizim için iyi oldu. Türk Kadın Milli Takımı için çıta çok yüksek. İsrail ile takımımızı bir tutmamak lazım. Hem lig olarak hem sporcular olarak onların üstündeyiz. İlk defa böyle bir maç oynamak bizim için tereddüttü. Oyuncularım üstesinden geldi, hepsine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Çarşamba günü grupta oynayacakları ikinci karşılaşma olan Bosna Hersek mücadelesine de değinen Akkaya, rakiplerini hiç tanımadıklarını, Romanya ile oynadıkları ilk maçlarından mağlup ayrıldıklarını kaydetti. Bugünden itibaren rakipleri ile ilgili bilgi edineceklerini sözleri ekleyen Akkaya, "Bir Amerikalı oyuncu devşirmişler. Biz karşı oynayıp oynamayacağını bilmiyorum. Günde iki antrenmanla maça hazırlanacağız. Deplasmanlar her zaman zor ulur. İlk defa bu genç oyuncular deplasmanda oynayacak. Üstesinden geleceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Milli takımın en skorer oyuncusu olan Olcay Çakir ise "Bizim için çok önemli bir maçtı. Takımımızda çok eksik ve yani oyuncu var. Bu durumu çok iyi idare ettik. İdare etmekten öte çok iyi şeyler ortaya koyduk. Daha önümüzde uzun bir süre var. Bunu içinde elimizden geleni yapacağız." dedi.

İsrail Milli Takımı Antrenörü Adnan Inbar da Avrupa'nın en iyi takımlarından birine karşı oynadıklarının altını çizdiği değerlendirmesinde, "Türkiye'nin çok iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Kesinlikle Türkiye, grubumuzun en iyi takımıdır. Biz de gösterdiğimiz efordan gurur duyuyorum. Son çeyrekte daha iyi olabilirdik. Ama zor bir 30 dakikanın ardından bunu başarmak zordu. Yine de takımımla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına katılan İsrail takımının 10 numaralı oyuncusu Naama Shafir, büyük bir atmosfer altında bu kadar kalabalık bir seyirciye karşı oynamanın güzelliğine değinerek, Türkiye'nin çok iyi bir takım olduğunu her hatalarını değerlendirdiğini artın önlerinde ki maça baktıklarını kaydetti. + CİHAN
<< Önceki Haber Aziz Akkaya: Türk Kadın Milli Takımı için başarı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER