Baba Erkan’la ilgili yeni iddia: Bir personeli tokatlayıp işten attı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'la ilgili iddialar artıyor. Daha önce bir kişiyi işten çıkardığı öne sürülen Erol Erkan'ın şimdi de başka bir personeli tokatlayıp işten attığı iddia edildi.

SHABER3.COM

CİMER’e şikayette bulunup Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını ileri süren Büşra Bozkurt, yeni iddialarda bulundu. Baba Erkan’ın bir çalışanı tokatlayıp işten attığını iddia eden Bozkurt, olaya ilişkin kamera kayıtları olduğunu öne sürdü. Bozkurt, kendisi gibi onlarca personelin mağdur olduğunu iddia etti.

“CİMER’E İLETTİĞİM ŞİKAYETLER EKSİK BİLE”

CİMER’e yaptığı şikayet ile Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu. Bozkurt kendisi gibi onlarca Merkez Bankası çalışanının Erol Erkan tarafından mağdur edildiğini belirterek “CİMER’e ilettiğim şikayetlerin hiçbiri yalan değil, eksik bile” dedi. Bozkurt, Erol Erkan’ı “yetkisiz kişi” olarak nitelendirdikten sonra “Ben ekmeğinin peşinde bir çalışanım ve ekmeğim yetkisiz bir kişinin talimatıyla elimden alındı” dedi.

“GÖRÜNTÜLER KAMERA KAYITLARINDA MEVCUT”

Bozkurt, Gaye Erkan’dan kendisini rahatsız eden bir davranış görmediğini de ekleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Hakkımda dava açılırsa bankanın kamera kayıtlarını mahkemede isteyeceğim. Makam arabasıyla her gün bankaya gelen, başkanlık makamının bulunduğu 9’uncu katta yetkisiz talimatlar yağdıran Erol Erkan’ın bütün görüntüleri kamera kayıtlarında mevcut. Silinemeyeceğini düşünüyorum. Özel korumasının şikayeti üzerine işten attığı güvenlik amiri dahil ortada çok sayıda mağdur var. Benim CİMER şikayetim haber olunca çok sayıda çalışan arayıp, ‘bizim yapamadığımızı sen yaptın’ diye tebrik etti. Delil de şahit de yeterince var.

TAŞERON FİRMANIN ELEMANI OLARAK ÇALIŞTIM

Haberler çıkınca benim eski başkanın akrabası olduğum, torpille bankaya girdiğim iddiaları yayıldı. Hiçbiri doğru değil. 2020 yılında bankada kadrolu personel olarak değil, dış kaynak diye tabir edilen taşeron firmanın elemanı olarak başladım. İşten atıldığımda da yine kadrolu değildim. Arkamda bir güç yok. Ancak bankada çalışan ve maddi manevi mağduriyet yaşayıp, bankamızın itibarının zedelenmesinden rahatsız olan herkesin arkamda olacağına inanıyorum.”

BABA ERKAN ÖNEMLİ BİR GÜCE SAHİP

Bozkurt, baba Erol Erkan’ın Merkez Bankası’nda hiçbir yetkisi olmadan önemli bir güce sahip olduğunu söyledi. Bozkurt, baba Erkan’ın başkan yardımcısının odasına yerleşen, makam aracı ve özel koruma tahsis edilen “yetkisiz bir kişi” olduğuna değindikten sonra “Erol Bey’in talimatlarına karşı çıkabilecek bankada bir tek kişi bile yok” diye konuştu. Bozkurt, Erol Erkan’ın önüne gelene talimat yağdıran, fırça hatta tokat atan biri olduğunu ifade etti.

BİR PERSONELİ ASANSÖRDE TOKATLADI

“Başkan Hanım 23 Aralık 2023’te ABD’ye gitti. Ben babasının bir talimatıyla 28 Aralık’ta işten atıldım. Başkan ABD’den dönmedi. Kendisiyle konuşup mağduriyetimi iletemedim. Erol Bey’in talimatlarına karşı çıkabilecek bankada bir tek kişi bile yok. Bir personeli asansörde tokatladığı bütün bankada konuşuluyor. Bu personeli işten attı, şikayet edeceğini duyunca geri aldı. Başkan’ın bunlardan haberi var mı? Ben ekmeğinin peşinde bir çalışanım ve ekmeğim yetkisiz bir kişinin talimatıyla elimden alındı.

TEHDİT EDİLİP İŞTEN ATILDIM

Küçücük çocuğumun rızkı çalındı. Başkan Hanım’ın çocuğu tabii ki kıymetli ama benim çocuğumun hiç mi önemi yok? Ben çocuğumu akşam okuldan almam gerektiğini, bu nedenle gece geç saatlere kadar çalışamayacağımı söylediğimde, torununa düşkün olan bir dededen anlayış bekledim ama fırça yedim, aşağılandım, tehdit edildim, işten atıldım.

AİLENİN EVİNE 3 ÖĞÜN YEMEK GİDİYOR

Bankada Başkan ve üst yönetimin kullandığı bir mutfak var. Ancak, Erol Bey başkanlık katına sadece ailenin kullanacağı özel bir mutfak yaptırdı. Başkan’ın çocuğu için mutfağın yapıldığı söylendi. Bütün malzemelerin aşırı lüks seçilmesi rahatsızlık yarattı. 4 bin liraya çay bardağı alındığı söyleniyor. Lüks tabaklar, kaşıklar… Sayıştay denetim yaparsa hepsinin faturası ortaya çıkar. Aile bankadaysa özel mutfakta pişen yemekleri yiyor, evdeyse arabayla eve götürülüyor. Bazen sabah, öğlen, akşam yemek servisi yapılıyor. Hepsi kamera kayıtlarında var.”
<< Önceki Haber Baba Erkan’la ilgili yeni iddia: Bir personeli tokatlayıp... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER