BAKA, 2014-2023 Bölge Planı'nı açıkladı

BAKA, 2014-2023 Bölge Planı'nı açıkladı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, 2014-2023 Bölge Planı'nı açıkladı. Özen, kalkınma ajansı olarak, tarım, kırsal kalkınma, turizm, sanayi, ulaşım ve çevre konularında çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi.

Ramada Otel'de düzenlenen proje tanıtım toplantısında sunum gerçekleştiren Özen, planın oluşum aşamaları ve diğer planlarla ilişkisini değerlendirdi. Özen, 9 yıllık planın 1 buçuk yıl gibi bir süre içerisinde ortaya çıktığını belirtti.

Planla amaçlanan sürdürülebilir kalkınma olduğunu belirten BAKA Genel Sekretiri, rekabet gücü ve yaşam kalitesinin de artırılmasının amaçlandığını ifade etti. Bölge planının ana hatlarını çizen Özen, bu planın 5 temel eksen üzerinde oluşturduğunu aktardı. Bunların tarımda modernizasyon ve kırsal kalkınma, turizm çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması, sanayide rekabetçiliğin artırılması, ulaşım ve lojistik altyapısının artırılması, sürdürülebilir çevre ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi olduğunu kaydetti.

Özellikle turizm sezonunun uzatılarak riskin azaltılması gerektiğini belirten BAKA Genel Serketeri Özen, hedef kitlenin de çeşitlendirilmesi gerektiğini aktardı. "Uzak Doğu ve Orta Doğu'nun da hedef kitleye alınması lazım." diyen Özen, sadece deniz kum ve güneş değil, kültür turizminin de pazarlaması gerektiğini vurguladı.

Sosyoekonomik gelişmelerle ilgili de değerlendirmede bulunan Mehmet Sırrı Özen, Antalya- Muratpaşa'nın bölgenin en gelişmiş ilçesi olduğunu Isparta-Sütçüler'in ise en gelişmemiş ilçe olduğunu hatırlattı. Bu planla en gelişmemiş ilçenin gelişen ilçe seviyesine çekilmesi amaçlandığını ifade etti.

199 kamu kurum ve kuruluşuna plana katkı sağlamaları için yazı yazıldığını kaydeden Özen, sadece bu kurumların yarısından cevap geldiğini açıkladı. Kendilerine gönderilen projeleri de dikkate aldığını söyleyen BAKA Genel Sekretiri, bu projelerin tarafsız bir şekilde değerlendirilerek finanse edildiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber BAKA, 2014-2023 Bölge Planı'nı açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER