Bakın onun yerine kimi rektör olarak atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin de bulunduğu 7 üniversiteye rektör atadı. 2 üniversitede seçimlerde en yüksek oyu alan adaylar rektör olamadı.

Bakın onun yerine kimi rektör olarak atadı

Bianet'in haberine göre, son atamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasından itibaren atadığı rektör sayısı 28’e çıkarken, en yüksek oy aldığı halde atanamayan aday sayısı on oldu. Erdoğan’ın atadığı rektörlerin hepsi erkek.

Yükseköğretim Kurulu Afyon Kocatepe, Çanakkale Onsekiz Mart, Dumlupınar, Karabük,Mardin Artuklu, Muş Alparslan, Şırnak  ve Uludağ Üniversitelerinden rektör adaylarını Erdoğan’a sunmuştu.

Erdoğan, Uludağ Üniversitesi dışındaki rektör atamalarını bugün yaptı.

YÖK, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi’yle ilgili öneri listesinde üniversitedeki seçimlerin sıralamasını değiştirmişti. Erdoğan, bu üniversitelerde YÖK’ün listesine göre atama yaptı.

ÇANAKKALE'DE İKİNCİ, MUŞ'TA ÜÇÜNCÜ ADAY

YÖK, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde gerçekleşen seçimlerde 237 oyla ilk sırada yer alan  Prof. Dr. Sedat Laçiner’i üçüncü sıradan önerdi. Seçimleri 180 oyla ikinci sırada bitiren Prof. Dr. Yücel Acer YÖK listesinde ilk sırada, 163 oyla üçüncü sıradaki Prof. Dr. Muammer Karaayvaz önerilerin ikinci sırasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki seçimlerinde ikinci sırada, YÖK listesinde ise ilk sırada yer alan Prof. Dr. Yücel Acer’i atadı.

Muş Alparslan Üniversitesi’nde ise YÖK, seçimde 26 oyla ilk sırada yer alan Prof. Dr. Ekrem Atalan ikinci sıradan önerken seçimleri 20 oyla üçüncü sırada bitiren Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a liste başında yer verdi. 22 oy alan Prof. Dr. Osman Özcan'ı ise üçüncü aday olarak önerdi.

Erdoğan, üniversite seçimlerinde üçüncü sırada, YÖK listesinin ise başında yer alan Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ı atadı.

İŞTE YENİ ATANAN İSİMLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130'uncu ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Mustafa Solak’ı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yücel Acer’i, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Remzi Gören’i, Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Refik Polat’ı, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ı, Şırnak Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas’ı, atadı.

'ÜZERİMDEN BÜYÜK BİR YÜK KALKTI'

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ndeki seçimde en fazla oyu aldığı halde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmayan Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Üzerimden büyük bir yük kalktı." dedi.

Laçiner, Twitter hesabından atamayla ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Sedat Laçiner'in mesajı şöyle: "Şehitler diyarında rektörlük yapmak çok büyük bir sorumluluktu. Her anında hizmet etmeye çalıştım. Bugün, üzerimden büyük bir yük kalktı. 4 yıllık görev sürem boyunca desteğini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma ve Çanakkale'ye şükranlarımı sunarım."

Laçiner, sabah saatlerinde Twitter hesabından Çanakkale'deki 18 Mart törenlerinde çektirdiği fotoğrafları paylaşmıştı.
<< Önceki Haber Bakın onun yerine kimi rektör olarak atadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER