Bakın vatandaşı nasıl kandırıyorlar

Avea’nın Turkcell ile yapılan yurtiçi görüşmesini yurtdışı diye faturalandırdığı ortaya çıktı.

Bakın vatandaşı nasıl kandırıyorlar

Avea’nın Turkcell ile yapılan yurtiçi görüşmesini yurtdışı diye faturalandırdığı ortaya çıktı. Kart abonesi, “İspat etmemize rağmen Küba ile görüştüğümü söylemeleri çok ilginç” dedi.

Bugün gazetesinin haberine göre, Avea, yurtiçi yapılan bir görüşmede büyük bir skandala imza attı. Operatör, bir abonesinin Turkcell ile yaptığı yurtiçi görüşmeyi yurtdışı olarak faturalandırdı. Haksız faturaya maruz kalan abone, müşteri temsilcisine yaptığı itiraza rağmen sonucu değiştiremedi ve ısrarla 'Biri Küba olmak üzere yurtdışı görüşmeleriniz olmuş' cevabı aldı.

İstanbul görüşmesi

Küba görüşmesine itiraz eden aboneye, “Bu konuda internet üzerinden bir şikayet dilekçesi oluşturması gerektiği ve mail adresine ayrıntılı faturanın gönderileceği” bilgisi verildi. Şikayet dilekçesini oluşturan Avea abonesi, gelen faturada sözü edilen Küba görüşmesindeki telefon numarasının, o gün İstanbul’da görüştüğü bir arkadaşına ait olduğunu söyledi.

Yanlışta ısrarcılar

Yaşanan olayı komedi olarak nitelendiren abone, “Yurtdışıyla görüşmeler yaptığım doğrudur. İnternet kullanım kotasını da aşmış olabilirim. Hatta fatura da yüksek gelebilir ama bir insan aynı gün hem İstanbul hem de Küba’da nasıl olabilir? Hadi bir yanlışlık oldu diyelim. Ben de bu yanlışlığı Avea’ya anlatmış olmama rağmen onlar yanlışta nasıl ve neden bu kadar ısrarcı olabiliyor” diye konuştu. Avea yetkilileri konu hakkında açıklama yapmadı.

Paramı geri istiyorum

Mehmet Kürşad D. adlı başka bir abone de 7 Nisan 2015'te Brezilya'ya seyahat edeceği için Avea'dan ‘Dünya 60’ paketini satın aldığını belirterek şunları söylüyor: "Seyahat ettiğim ülkede defalarca denediğim halde Türkiye'deki yakınlarımla görüşemedim. Paket ücretim olan
49 lirayı artı bakiye olarak geri istiyorum."

Faturada standart yok

Muhammet İkbal adlı bir faturalı Avea abonesi de şikayetini şöyle dile getiriyor "İnternet paketim bitince ücreti karşılığı bir müddet daha internet kullamaya devam ediyorum. Aynı miktar interneti kullanmama rağmen faturam geçen ay 43 lira bu ay ise 61 lira geldi. Standart tutmuyor."

Saf yerine koyuyorlar

Özkan K. isimli yine Avea kullanıcısı da yaptığı şikayet başvusunda operatör tarafından yanıltıcı bilgiler verildiğini belirtiyor. Özkan K, "Oğluma kontör yükledim. 2 dakika internete girmiş 30 liralık kontörü gitmiş. Avea, kullanıcılarını yanıltarak saf yerine koyuyor" açıklamasında bulundu.

Avea’nın tamamı Türk Telekom’un

Türk Telekom, Avea hisselerinin tamamını satın almak üzere İş Bankası ve ilgili İş Bankası iştirakleri ile pay devir sözleşmesi imzaladı. Türk Telekom, İş Bankası'nın yüzde 10 hissesi için 875 milyon TL ödeyecek.
<< Önceki Haber Bakın vatandaşı nasıl kandırıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER