Balıkesir MHP eski meclis üyesi partisinden istifa etti

Balıkesir MHP eski meclis üyesi partisinden istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir İl Teşkilatı'nda bir istifa daha yaşandı. İl Başkanlığında uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan Tahir Korucuoğulları, 1 Kasım alınan başarısız sonucun ardından genel merkezin hiçbir sorumluluk üstlenmediğini ve başarısızlığı başkalarında aradığı gerekçesiyle partisinden istifa etti.

Partisinden istifa eden Tahir Korucuoğulları, yaptığı yazılı açıklamada 40 yılı aşkın bir süredir MHP çatısı altında siyasi mücadele yürüttüğünü belirtti. Gençlik yıllarından bu yana davaya sahip çıkma ve yüceltme adına sabırla ve azimle çalıştığını vurgulayan Korucuoğulları, "40 yılı aşkın bir süredir Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında yürüttüğüm siyasi mücadelede önemli bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyorum. Bütün hayatım boyunca mensubu olmakla iftihar ettiğim milliyetçi ülkücü hareketin genel merkez yönetimine yönelik olarak son yıllarda olabildiğince halis niyetlerle dile getirdiğim eleştiri ve görüşlerim maalesef hiç bir zaman dikkate alınmamıştır." dedi.

1 Kasım'da alınan sonucun 7 Haziran sonrasında izlenen politikaların sonucu olduğuna dikkat çeken Korucuoğulları, şunları kaydetti: "Benim gibi naçiz üyeleri dikkate almayanlar ne acıdır ki milletimizin sesine de duyarsız kalmış ve onların verdiği mesajları anlamama ve algılamama tavırlarını ısrarla sürdürmüşlerdir. Özellikle 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrasında izlenen politikaların kaçınılmaz bir sonucu olarak partinin bulunduğu nokta ortadadır. Yaptığım değerlendirmeler sonucunda gördüm ki MHP'nin siyasi kültüründe başarısızlığın hesabını parti yönetimlerinden ve özellikle genel başkan ve genel merkez yöneticilerinden sorulması mümkün olamayacaktır. Üstüne üstelik 1 Kasım'dan bu güne kadar genel merkez hiçbir sorumluluk üstlenmediği gibi başarısızlık ve kusurları başkalarına yansıtmayı sürdürmektedirler."

Hareketin emektar kadrolarının çeşitli sebeplerle dışlandığını açıklayan Tahir Korucuoğulları, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Balıkesir'de ve Türkiye'nin birçok yerinde seviyesiz ve haksız muamelelere maruz kalmışlardır. Bugüne kadar yüce milletimize, atanımıza ve devletimize olan sadakat ve sevgimle çalıştığımı beni tanıyan herkes gayet iyi bilmektedir. Bundan sonra da bu tavır ve davranışlarımın hayatımın sonuna kadar devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Yüce Türk milletinin bugününe ve yarınlarına hizmet etme imkan ve fırsatı bulduğumuz ve her zaman siyasete olan ilgimiz, desteğimiz büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme yolundaki yolculuğumuz hiç bir kesintiye uğramadan devam edecektir.

Bu nedenlerle, uzun yıllardır ilçe ve il delegesi, il yöneticisi, belediye meclis üyesi, milletvekili adaylığı gibi görevlerin ötesinde en önemlisi parti üyeliği şerefini taşıdığım Milliyetçi Hareket Partisi'nin artık milliyetçi ülkücü davayı temsil etme niteliklerini yitirdiğini düşünüyorum. Bu partide millete hizmet edebilme ümitlerimin kaybolduğunu düşündüğüm için bugünden itibaren Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden üzülerek ayrılıyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesir MHP eski meclis üyesi partisinden istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER