Baro Başkanı Şarklı: Gaziantep'te yaşayan insanlar adeta bombanın üzerinde


Ankara'daki bombaterör saldırısının ardından, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilere ait mühimmat depolarının Gaziantep'te ortaya çıkması şehir halkını da tedirgin etti. Şehrin, IŞİD terör örgütünün lojistik üssü haline geldiğinin öne sürülmesi, Gaziantep'in bu olaylarla gündeme gelmesi siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de tepkisini çekti.

Konuyu defalarca kamuoyunun gündemine taşıdıklarını ancak tatmin edici bir cevap alamadıklarını söyleyen Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, "Yaklaşık 2 yıldan bu yana Gaziantep'te yaşayan herkes bu konuda tedirginliği ve şüpheleri var. Şimdiye kadar bir şey yapılmamış olmasının neticesinde Gaziantep lojistik üs haline dönmüş. Canlı bombaların yolu bir şekilde Gaziantep'ten geçiyor. Burada yaşayan insanlar adeta bombanın üzerinde. Uyuyan hücrelerin yarın ne zaman harekete geçeceğini, tepki vereceğini kestirmek güç. Allah hepimizi korusun. En son geçen yıllarda Emniyet Müdürü 'Bulduğumuz mühimmat dudak uçuklatacak cinsten' demişti. Bu, kamuoyuyla paylaşılmadı. Neticesinin ne olduğunu kimse bilmiyor. Kiminle konuşsanız canlı bomba tedirginliği var. Kimsenin bu kadar insanı riske atma lüksü yok. Gerekli istihbaratın yapılıp tehlikenin bertaraf edilmesi gerek." dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi İhsan Kaya da Gaziantep'in terörün yuvası haline geldiğini belirtti. Her yerden mayın tarlalarının çıktığını dile getiren Kaya, "Gaziantep yol geçen hanı mı olacak? Yetkililere sesleniyorum. Gaziantepimize sahip çıkalım. Başka bir Gaziantep yok. Bizler bu bölgenin bir Suriye ve Irak olmasına müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu. Ülkenin deneyimli istihbaratçılarının görevlerinden alınmasının da yaşanan güvenlik zafiyetinde payı olduğunu savunan Kaya, herkesin asli görevini yapması egerektiğini vurguladı.

"BİZ SORUNLARI KONUŞTUKÇA SANKİ AKP'YE SÖYLÜYORMUŞUZ İZLENİMİ OLUŞTURULDU"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise yaşanan zafiyeti 4 yıldır gündeme getirdiğini hatırlattı. Bunun ciddiye alınmadığının altını çizen Şeker, "Hep gündeme getirdim. Buradan adam gidip geliyorsa, lojistiğini buradan sağlıyorsa, mühimmatı buradan götürüyorsa ilişkileri vardır burada. Bunun da Gaziantep için, Türkiye için tehlike olduğunu söyledim. MİT'in, vatandaşı, milletin dedikodularını takip edeceğine bu işi yapması gerektiğini söyledim. Sınır güvenliğinin mutlaka alınması gerektiğini dile getirdim. Ama maalesef yapmadılar. Biz bunları konuştukça sanki AKP'ye söylüyormuş izlenimi oluşturdular. Suriye ile ilgili konuştuğum her konu şehrin ekonomisi, sosyal yapısı ile ilgiliydi." şeklinde konuştu.

Şehirde yaşanan problemin açık kapı politikasından kaynaklandığına dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, "Açık kapı politikası, iç savaş devam ederken uygun değildi. Yaşananlar şehrimizde de olması beklenen bir şeydi. Bu uyarıları hep yaptık. Sorumluları hükümettir. Bunları bilen emniyet müdürleri 'Dudaklarınız uçuklar' diyordu. Görevlerini yapmaya davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

"YANLIŞ POLİTİKALAR GAZİANTEP'İ YAKINDAN ETKİLEDİ"

Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gereççi, yaşanan olayın bir sürpriz olmadığına vurgu yaptı. Yanlış politikaların Gaziantep'i yakından etkilediğini dile getiren Gereççi, "Bu, durumun vahametini açıkça gösteriyor. İnşallah geç kalınmış değildir. Bunların üzerine gidilir. Gaziantep de bu sarmaldan kurtulur inşallah. Gaziantep böyle anılmayı hak etmiyor. Bunlarla anılmayı hak etmeyen bir kent. Sanayisi ve insan kaynaklarıyla, tarihiyle, kültürüyle bu şekilde anılmayı hak etmiyor. Gaziantep'i bu hale getirenler bir kere daha düşünmeli ve ona göre tavır alınmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehrin sınırda en önemli kent olduğunu kaydederek, "Gaziantep'in inanılmaz bir yükselişi var. Şehrin gücünü zayıflatmakla ilgili çeşitli şeyler yapıyorlar, ben öyle inanıyorum. Sınır kenti olduğumuzu da unutmamak lazım. Batıda da böyle bir sorun olsa ilk Edirne ve Tekirdağ gündeme gelecektir. Gaziantep'in imajını hiçbir şey bozamaz. Çünkü çalışkan bir şehir. Bunlar geçicidir, kalıcı olduğuna inanmıyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Baro Başkanı Şarklı: Gaziantep'te yaşayan insanlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER