Barolardan hukuksuzluğa tepki

Hidayet Karaca ve sahur operasyonlarında tutuklanan polislerle ilgili çıkan tahliye kararının uygulanmamasına barolardan tepki geldi.

Barolardan hukuksuzluğa tepki

ADANA BAROSU

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, kuvvetler ayrılığı ilkesini yok sayan Anayasal güvenceye sahip yargı kararlarının idarece uygulanmamasını skandal olarak değerlendirdi. Çıtırık, "Dün geceden beri hukuki hiçbir gerekçesi olmadan hürriyetleri tahdit edilen insanlar derhal salıverilmelidir." dedi. 

TRABZON BAROSU

Trabzon Barosu Başkanı Avukat Orhan Öngöz, bir mahkemenin verdiği kararı yok hükmünde saymanın mümkün olmadığını belirtti. Mahkemelerin verdiği kararı uygulamamayı bırakın geciktirmenin bile Anayasa'ya aykırı olduğuna vurgu yapan Öngöz, savcılığın ya da başka hiçbir makamın 'ben bu kararı tanımıyorum' deme yetkisi ve hakkının olmadığını söyledi. 

ANTALYA BAROSU

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polislerin, haklarında verilen tahliye kararına rağmen serbest bırakılmamasını ‘hukuk skandalı’ olarak değerlendirdi. Bacanlı, bir mahkemenin tahliyeye ilişkin verdiği kararı, başka bir mahkemenin yok hükmünde saymasının hukuk tarihine girecek bir skandal olduğunu söyledi. Bacanlı, ayrıca sulh ceza hakimliklerinin belli amaçlarla, ‘suç arama, gözaltı, tutuklama’ gibi yetkileri kullanmak üzere kurulduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

AYDIN BAROSU

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında tahliye kararının uygulanmamasını eleştiren Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “Mahkeme kararları derhal uygulanmalı. Mahkeme kararı uygulanmayacaksa mahkemeleri kapatın.” dedi.

MANİSA BAROSU

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın, haklarında verilen tahliye kararına rağmen serbest bırakılmamalarına Manisa Baro Başkanı Ali Arslan tepki gösterdi. Arslan, mahkemenin tahliye ettiği kişileri, savcının bir saat bile tutma yetkisinin olmadığını söyledi.

<< Önceki Haber Barolardan hukuksuzluğa tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER