Bartık: Çevresi huzursuz olan şehirler tek başına büyüse de sağlıklı olmaz


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, şehrin yalnız başına büyümesinin fayda sağlamayacağını belirterek, "Çevresindeki illerde sorun olan, huzursuzluğun hakim olduğu şehirler tek başına büyüse de bu büyüme sağlıklı olmaz." dedi.

Bartık, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, şehirler arası işbirliğinin geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Şehirlerin gelişmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Bartık, ancak bu gelişimin tek başına olmaması gerektiğini ifade etti. Güçlerin birleştirilmesi gerektiğine işaret eden Bartık, şöyle devam etti: "Gaziantep'in yalnız başına büyümesi fayda sağlamaz. Çevresindeki illerde sorun olan, huzursuzluğun hakim olduğu şehirler tek başına büyüse de bu büyüme sağlıklı olmaz. Bu nedenle Gaziantep Ticaret Odası'nın öncülüğünde 7 ilimizi bir araya getirerek, Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu oluşturduk. 3 ayda bir oda başkanlarıyla bir araya geliyoruz, bölgenin ve illerin sorunlarını konuşup çözüm üretmeye çalışıyoruz. Birlikten güç doğacağına inandığımız için bu birlikteliği önemsiyoruz."

Gaziantep'in birlik ve beraberliğin şehri olduğuna dikkati çeken Bartık, "Gaziantep'in menfaatine olan her çalışmada insanlar bir araya gelir. Bu birlik ve beraberliğin daim olması için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Bartık, Türkiye'de yaşanan olumsuzluklara rağmen geleceğin aydınlık olduğunu kaydederek, "Büyüme ve gelişme sancılı olur, Türkiye'nin geleceğinden umutluyum." şeklinde konuştu.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan da derneğin faaliyetlerine değinerek, Adana'nın gelişimi için yaptıkları çalışmaları anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Bartık: Çevresi huzursuz olan şehirler tek başına büyüse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER