Başbakan Bourgouis'den Türk koleji ziyareti!

Belçika Flaman Bölge Başbakanı Geert Bourgouis, başarılardan dolayı Türk okulu'nu ziyaret etti.

Başbakan Bourgouis'den Türk koleji ziyareti!

Belçika Flaman Bölge Başbakanı Geert Bourgouis, Lucerna Koleji Brüksel şubesi öğrencilerinin uluslararası ve ülke çapında kazandığı başarılardan dolayı okulu ziyaret etti. 

Bourgouis, ziyaret esnasında Lucerna okullarının geleceğe yönelik umut verdiğini vurguladı. Kolejin sloganı olan 'başarı tesadüf değildir' cümlesini de twitter hesabından paylaşarak öğrencileri ve okul yönetimini tebrik etti.

Lucerna Koleji Brüksel şubesi öğrencileri katıldıkları uluslararası ve ülkesel olimpiyatlarda başarılara imza atarak Belçika'yı üç farklı alanda temsil etme gururuna sahip oldu. Bu başarılardan dolayı Belçika'nın Flaman Bölgesi Başbakanı Geert Bourgouis öğrencileri tebrik etmek için kolejin Brüksel şubesini ziyaret etti. 2016-2017 eğitim sezonunda hazır hale gelecek olan ve inşaatı devam eden 450 öğrenci kapasiteli anaokulunu ve ilkokulu gezen Başbakan Bourgouis'a, inşaatı da yakından inceledi.

Belçika'nın Flaman Bölgesi Başbakanı Geert Bourgouis okulu gezdikten sonra öğrencilerle sohbet etti. Ziyaretin ardından basına açıklamalarda bulunan Bourgouis, Lucerna okullarının vermiş olduğu eğitimin öğrencilerin yeteneklerine göre şekillendiğini söyledi. Bourgouis, "İlk olarak Lucerna Koleji öğrencilerin yeteneklerini keşfederek eğitimi o düzeyde veriyor. İkincisi, öğrencilerin uluslararası ve ülkesel bazda katıldıkları olimpiyatlarda başarılarını ispatlıyorlar. Bunların yanında rehberliğe de çok önem veriliyor. Üçüncüsü ise okulun bulunduğu bölgede çok değişik etnik kökende insanlar yaşıyor ve herkesin değerlerine eşit bir şekilde yaklaşarak çocuklara vatandaşlığın önemi öğretiliyor." dedi.

Lucerna okullarının geleceğe yönelik umut verdiğini söyleyen Bourgouis, okulun ileriye yönelik vizyonunun açık olduğunu söyledi. Bourgouis, "Genç öğrencilerin yeteneklerine göre teşvik edilmesi gerekiyor. Diplomanın bir değeri var ve ben Lucerna okullarının bu değerlere sahip çıktığını gördüm. Toplumumuzda çok farklı uyruklardan insanlar yaşıyor ve herkesin taşıdığı değerlerle genç nesil burada öğrendikleriyle bir toplum inşa edecek. Lucerna çok ileriye yönelik düşünüyor ve okulun genişletilmesi için çalışmalar başlatıldı. Lucerna okullarının geleceği gerçekten umut verici." diye konuştu.

OKULDAKİ GÖÇMENLER YÜKSEK OKUL BAŞARISINDA FLAMANLARI YAKALADI

Lucerna Koleji Brüksel Müdürü Fevzi Yıldırım ise okulların her sene teftişten geçtiğini ve Brüksel'de pozitif rapor alan ender okullardan biri olduğunu söyledi. Yıldırım, Belçika'yı birçok alanda temsil etme imkanları olduğunu ve okula gelen Flaman Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin 'başarınızı sesli bir şekilde anlatabilirsiniz, çünkü siz bunu hak ediyorsunuz' dediklerini aktardı.

Yıldırım, Belçika'da başarı oranlarına bakıldığı zaman yabancıların yüksek öğretim hayatında birinci sınıftan ikinci sınıfa geçme ortalamasının üzülerek yüzde 17 olduğunu söyledi. Bu oranın Türk ve Faslı gençlerde daha düşük olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bizim okullarımızdan mezun olan öğrenciler yüksek eğitim hayatında birinci sınıftan ikinciye geçme oranı Flaman ortalamasıyla aynı. Bu konuda ciddi bir başarı elde ettiğimizi söyleyebiliriz.'" dedi.

2003 yılında 19 öğrenci ve 8 yarı zamanlı çalışan öğretmen ile eğitim hayatına başlayan Lucerna Kolejleri'nin şu anda Belçika genelinde 4 şubesi ve 3 ilkokulu bulunuyor. Belçikalı Türk müteşebbislerin gayretleriyle açılan Lucerna okulları bin 700 öğrenciye eğitim veriyor ve bu okullarda 200'e yakın personel çalışıyor. 

CİHAN

<< Önceki Haber Başbakan Bourgouis'den Türk koleji ziyareti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER