Başbakana Nazi hareketi yapan bir kişi gözaltına alındı

Başbakana Nazi hareketi yapan bir kişi gözaltına alındı

Fransa'da Başbakan Manuel Valls'a Nazi selamına benzetilen "quenelle" hareketi yapan bir kişi gözaltına alındı.

Olay, Başbakan Valls'ın geçtiğimiz ay trafik kazasında hayatını kaybeden bir Roman'ın cenaze töreni için hapiste olan kardeşine birkaç saatliğine izin verilmemesi üzerine Romanların 20 aracı yakarak olaylar çıkardığı Fransa'nın güneydoğusundaki Moirans kasabasını ziyaretinde meydana geldi. Cuma günü gerçekleşen ziyarette, Başbakanın kendisini karşılayanları selamladığı sırada, Valls'a yönelik 'quenelle" hareketini yapan bir kişi bu sabah gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, gözaltına alınan şahsın yaptığı hareketi kameraya da çektiğini açıkladı.

Yahudi karşıtı söylemler nedeniyle birçok gösterisi yasaklanan Fransız komedyen Dieudonne tarafından ilk kez 2005 yılında yapılan hareket, Nazi selamına çok benzediği gerekçesiyle gündeme gelmişti. Bu arada Dieudonne'a Yahudi karşıtlığı sebebiyle verilen 10 bin Euro'luk para cezası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da uygun bulundu.

Moirans'ı ziyaretinde Manuel Valls, şiddete hiçbir şekilde müsaade etmeyeceklerini açıkladı. Şiddete bulaşanlara da gerekli cezaların verileceğini kaydetti. Geçtiğimiz ay kasabada araba hurdalığına baskın yapıp yaktıkları araçlarla kara ve demir yolu trafiğini durduran kişilerle ilgili şimdiye kadar hiçbir cezai işlem uygulanmamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakana Nazi hareketi yapan bir kişi gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER