Başkan Kocaoğlu icraatlarını Rotary toplantısında anlattı


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Rotary Kulübü'nün evsahipliğiyle şehirdeki Rotary kulüplerinin temsilcilerini buluşturan toplantıya katıldı. 11 yılı aşan görev süresi içinde hayata geçirdiği önemli projeleri ve yönetim anlayışını anlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biriyken bugün kredibilitesi en yüksek belediye haline geldiğini söyleyen Kocaoğlu, "Belediye başkanları borç ödemezler, SGK'ya işçi primini ödemezler, muhtasar vergisini ödemezler gibi yaygın bir kanaat var. Borç ödememek, bir belediye başkanı için meziyet olabilir, benim için öyle değil. Biz önce borç ödeyerek hem yatırım gücümüzü hem itibarımızı arttırdık. Göreve başladığımızda hiçbir yerden kredi alamıyorduk. Ayrıca bu borçların hiçbiri, Ahmet Piriştina zamanında alınmış borçlar değildi. Daha önceki dönemlerde alınmış, faiziyle birlikte katlanmış borçlardı. 2007 yılından itibaren ödemelerimizi günü gününe yaptık. Şimdi uluslararası piyasadan istediğimiz kadar proje kredisi alabilecek durumdayız. Üstelik yatırım yapmamıza rağmen ekonomik gücümüz giderek artıyor." dedi.

ŞEHİR DÖNÜŞÜMÜ

Şehir dönüşümü konusunda mülkiyet gaspı doğurduğunu söylediği 6306 sayılı kanuna kesinlikle başvurmayacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Rant kafasıyla kentsel dönüşüm yaparsanız olmaz. Bir, uzlaşmamız gerekiyor. İki, yerinde dönüşüm yapmamız gerekiyor. Üç, burada ne rant elde edilecekse onu orada yaşayan insanlara bırakmamız gerekiyor. Biz birçok yerde, Uzundere'de, Ege Mahallesi'nde çok önemli aşamalar kaydettik. Bu bölgelerde ofisler kuruyoruz, uzlaşmaya çalışıyoruz, orada halkla iç içe yaşıyoruz ama işin peşini bırakmıyoruz." diye konuştu. Kocaoğlu, son dönemde 1. Kordon'daki bina yüksekliklerinin artacağı iddiasına da değinerek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tip İmar Yönetmeliği çıkardı. Bu yönetmeliği uygulamak zorundayız. Burada konutlara bir kat artışı söz konusu değil. Kat yükseklikleri konutlarda 3,5 m., işyerlerinde 3,80 m. Oysa kimse konutta 3 metreyi geçmez. Bizim aldığımız karar şu: İlçe belediyeleri, yükseklikleri belli olan bütün planlara kaç kat olduğunu işleyecek. Dört tarafı yolla çevrilen imar parçası, yani adanın yüzde 75'i tamamlanmışsa bu yüksekliği zaten kullanamıyor. İstisna olarak, tek ada tek parsel olan yerler var." dedi.

Kocaoğlu, yapılacak statlar konusunda ise şunları söyledi: "80 dönümlük Örnekköy arazisinde stat ve spor kompleksi yapmak için merkezî hükümetle birlikte verdiğimiz karar bir gecede değişti. Karşıyaka ve Büyükşehir belediye başkanları olarak bu kentin sorumluluğunu taşıyoruz. Biz bu konuda tarihe not düşmemezlik yapamayız. Yarın burada da yaşanacak problemleri Karşıyakalı da, Güzelyalılı da çekecek. Buna rağmen en başından beri hükümetin bu statları yapmasına hiçbir engel de yoktu." CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Kocaoğlu icraatlarını Rotary toplantısında anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER