Başsavcı Yeldan: Terör örgütleri çocukları ön plana sürüyor

Başsavcı Yeldan: Terör örgütleri çocukları ön plana sürüyor

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni adli yılı açılışı nedeniyle yayımladığı mesajında, toplumların devlet kurma talebinin adalete bağlı olarak geliştiğini hatırlattı. Yeldan, "Adalet; toplum, devlet ve birey arasında en temel ve en gerçekçi bağdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, bu durumu 'İstiklal, istikbal, hürriyet; her şey adaletle kaimdir' sözleriyle ifade etmiştir." dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2015-2016 adli yılı açılışı dolayısı ile Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Adana Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcı ve personelin katıldığı programda Başsavcı Ali Yeldan ile Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Yeni adli yıl mesajında son günlerde artan terör saldırılarının ülkenin milli birlik ve beraberliğini bozamayacağına dikkat çeken Yeldan, "Özellikle son zamanlarda terör örgütlerinin, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemlerini arttırdıkları gözlemlenmektedir. Şu iyice bilinmelidir ki; terörü ve terörün kirli yöntemlerini kullananlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Özellikle terör örgütleri kendi amaçlarına ulaşmak için ilimizde çocukları ön plana sürmekte, onları istismar ettikleri gözlenmektedir. Bu bağlamda, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili ilimizde, bölücü ve radikal dinci terör örgütleriyle bağlantılı, örgüt adına eylemlere katılan toplam 172 şüpheli yakalanmış, bunlardan 42'si tutuklanmış, 80 kişi ise adli kontrol altına alınmıştır. Bu durum karşısında tüm anne ve babaların çocuklarına sahip çıkmaları, onların geleceği, kendi ikballeri için hiç çekinmeden teröre karşı çıkmalı, eli kanlı örgüte karşı dikkatli davranmalıdırlar. " diye konuştu.

'UYUŞTURUCU TİCARETİ SUÇUNDAN 663 KİŞİ TUTUKLANDI'

1.5 yılı aşkın süredir görev yaptığı Adana'da uyuşturucuyla mücadelede önemli yol kat ettiklerine dikkat çeken Ali Yeldan, son dönemde hızla artan ve toplumun kanayan yarası haline gelen bu konuya yoğunlaşacaklarını vurguladı. Yeldan, şunları söyledi: "Kentimizde bu yılın ilk 8 ayında uyuşturucu ticareti suçundan bin 612 kişi hakkında işlem yapılmış, 663 kişi tutuklanmıştır. Operasyonlarda 2 ton 119 kilogram esrar maddesi, 74 kilo eroin ve çeşitli türlerde uyuşturucu hap ve maddeler ele geçirilmiştir. Yine 'Uyuşturucu madde kullanma' suçundan bin 909 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Son günlerde kullanımı artan sentetik uyuşturucu başta olmak üzere uyuşturucu kullanımını önlemek amacıyla bu konuda en bir merkez kurulmasına ilişkin çalışmalarımız da devam etmektedir."
CİHAN
<< Önceki Haber Başsavcı Yeldan: Terör örgütleri çocukları ön plana... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER