Batılılar Türkiye'de suni deprem mi yapacak?

Yandaş gazete öyle bir başlık attı ki görenler 'yok artık' dedi

Batılılar Türkiye'de suni deprem mi yapacak?

Uzun süredir havuz medyası tabir edilen iktidar yanlısı basının yaptığı uydurma haberler gündemi meşgul ederken daha önce rastlanmamış bir haber yapıldı, üstelik adı sanı pek duyulmamış bu gazete THY'nin yurtdışına giden uçaklarında dağıtılıyor.

Yabancı gazeteciler 2 gündür sosyal medyada alaya aldıkları bir gazete görseli paylaşıyor.

Yeni söz adında, havuz medyasına ufaktan giren ancak henüz dikkati çekemeyen bir gazete... 

Havuz medyasına ufaktan girse de THY uçaklarında dağıtılacak kadar AKP çevrelerinde tanınan yandaş bir yayın organı..

Gazete pazar günü birinci sayfadan verdiği haberle özellikle dış basında alay konusu oldu. Habere göre Batı dünyası Türkiye'yi yıkmak için şimdi de suni deprem yaptırmanın peşindeymiş.

Fransız Le Figaro gazetesi'nin Marmara Denizi altında kurulan gözlem ekibinde rol alan Fransız bilim adamları ve onların 6 aylık bulgularını yayınladığı rapor üzerine yazılan haberde bu rapor suni depremin ön hazırlığı. Le Figaro'nun haberinde uzmanlar Marmara'daki iki fay hattının burun buruna olduğunu ve hareket etmediğini, ancak ilk hareketlilikte 2 metreye kadar kayma yaşanabileceğini ve bunun da Richter ölçeğine göre 7 ila 8 büyüklüğünde bir depreme yol açacağını söylerken havuz medyasına göre muhtemel bir depremin sorumlusu da bulunmuş oldu.

Haberde şu ifadelere yer verildi: 

Batının yeni tehdidi 'suni deprem'

''İşgali denediler başaramadılar, ekonomiyi çökertmek istediler beceremediler, Rusya ile aramızın düzletilmesine engel olmak istediler yapamadılar. Şimdi yapacakları suni bir depremle diz çöktürmek istiyorlar.''
Haberin devamında ise Le Figaro'nun depremle ilgili haberi veriliyor




<< Önceki Haber Batılılar Türkiye'de suni deprem mi yapacak? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER