Bayanlar en çok aile eğitimine kurslarına ilgi gösteriyor

Bayanlar en çok aile eğitimine kurslarına ilgi gösteriyor

Halk Eğitim Kurslarını yakından takip eden bayanların ilk tercihi çocuklarına ve ailelerine daha faydalı olabilecekleri kursları tercih ediyor. Bayanların tercihlerinde ilk sırayı 'Aile Eğitimi' kursu alıyor.

Samsun'un Terme ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan aile eğitimi kurslarına bayanlar ilgi gösterdi. Aile içi eğitim kursuna ilgi duyan bayanlar çocuklarına ve aile bireylerine daha faydalı olabilmek için eğitim kurslarını tercih ediyor. İlgiden memnun olan kurs öğretmeni Esma Ercan, "14 Ekim'de başlayan 0-3 yaş gurubunda 30, 15 Ekim'de başlayan 7-11 yaş gurubunda 20 kursiyerimiz bulunuyor. Kişi sayımızın fazla olması nedeniyle bizlere verilen sınıf yetmediğinden, kursumuzun daha verimli bir şekilde devam etmesi için geniş sınıfımıza taşıdık. Engelli bir arkadaşımız da kursumuza ilgi gösterdiği için zorda olsa bu eğitimi alıyor. Onun bu azmi de bizi mutlu ediyor." dedi.

Haftada bir gün buluştuğu kursiyerleriyle çok zevkli ders işlediklerini ifade eden kurs öğretmeni Ercan, "7'den 70'e herkese bu kursun kapılarının açık olduğunu, burada her kesimden insanın olduğu gruplara hitap ediyoruz. Evli-bekar, çocuğu olan-olmayan herkes bu kursa devam edebiliyor. Anne, baba, dede, anneanne, babaanne, hala, teyze, abla, bakıcılık yapmak isteyenler, evliliğe hazırlık olsun diye gelenler dahi var. Bundan sonraki hedefimiz 3-6 yaş ve 12-18 yaş grubu kurslarını açmak." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Bayanlar en çok aile eğitimine kurslarına ilgi gösteriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER