Baydemir: Sağlıktan ve özgürlükten tasarruf edilemez


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, birçok hastanenin SGK ile anlaşmalarının iptal edilmesine tepki gösterdi. Meclis Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanı'na soru yönelten Baydemir, sağlık sektöründe yaşanan sorunlara rağmen hastanelerin kapatılmaya zorlanmasını eleştirdi. Baydemir, "Sağlıktan ve özgürlükten tasarruf edilemez." dedi.

Şanlıurfa'da SGK ile anlaşması yenilenmeyen Özel OSM Hastanesi'nin kapatılmaya terk edilmesi Meclis gündemine taşındı. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Meclis Genel Kurulu'nda, SGK'nın hastane ile anlaşmasını yenilememe gerekçesini sordu. Baydemir, şöyle dedi:

"Şanlıurfa'da var olan hastane, yatak ve hekim sayısı, malumunuz ihtiyaca yanıt vermiyor. Urfa ilimiz, AKP iktidarı döneminde sağlık sektöründe 78'inci sıraya geriletilmiştir. Sayın Bakan, Urfa'da 2008'den beri faaliyet gösteren, 7 ameliyathanesi, 55 polikliniği olan, 251 yatak kapasiteli ve 802 personelin çalıştırıldığı OSM Hastanesi, SGK'nın ilişkisi kesildiğinden bu yana âdeta kapatılma girişimiyle karşı karşıyadır. SGK'lı hastaların da ödeme yapmadan sağlık hizmeti alabildiği bu hastane, özellikle kanser tedavisi konusunda ve teşhisi konusunda önemli bir hastaneydi Urfa ilimiz için."

"Bahsi geçen hastanenin kapatılmasıyla oluşacak mağduriyetlerin giderilmesine dair Bakanlığınızın bir önlem tedbiri, bir önlem planı var mıdır?" diye soran Baydemir, Sağlık Bakanı'na şu soruları yöneltti: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sizin bilginiz dâhilinde mi? Bu hastanenin SGK'yla ilişkisini kesmiştir? Sayın Bakan, SGK'yla ilişkisi kesilen ve bundan dolayı kapatılan kaç tane hastane bulunmaktadır, daha kaç tane hastane kapatılacaktır?" Baydemir, "Sağlıktan ve özgürlükten tasarruf edilemez." diyerek, sağlık kurumlarının kapatılmasına tepki gösterdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Baydemir: Sağlıktan ve özgürlükten tasarruf edilemez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER