Belçikalı Eğitim Bakanı'ndan Türk Okulları'na övgü dolu sözler

Tayyip Erdoğan'ın kapattırma girişimlerinin aksine dünyada yeni Türk Okulları açılmaya devam ediyor.

Belçikalı Eğitim Bakanı'ndan Türk Okulları'na övgü dolu sözler

Türk müteşebbislerin gayretleriyle Belçika'da açılan ve 10 yıldır eğitim hizmeti veren Ecoles des Etoiles okulları, bu sene Liege'de eğitime başlayan yeni şubesinin resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılışa onur konuğu olarak katılan Frankofon Topluluğu Eğitim Bakanı Joelle Milquet Belçika için hedefledikleri kaliteli eğitim anlayışını Ecoles des Etoiles'in hayata geçirdiğini ifade etti. Bu okulların eğitimde mükemmeliyeti temsil ettiğini ifade eden Milquet "Keşke Belçika'daki bütün okullar sizin benimsediğiniz pedagoji doğrultusunda eğitim verse" dedi.

BELÇİKA'DA BİR OKUL DAHA AÇILDI

Müteşebbislerin Belçika'da "Ecoles des Etoiles" adı altında açtığı eğitim kurumlarına eylül ayında bir yenisi daha eklenmişti. Brüksel ve Charleroi’dan sonra Liege'de eğitime başlayan bu yeni ilkokulun resmi açılışını 6 Mart Cuma günü Belçika Frankofon Topluluğu Eğitim, Gençlik ve Kültür Bakanı Joelle Milquet'nin de aralarında bulunduğu 200'e yakın misafir huzurunda gerçekleştirdi.

'EVRENSEL DEĞERLERE DAYALI HAYAL EDİLEN EĞİTİM SEVİYESİ'

Bu sene 10.yılını dolduran Ecoles des Etoiles eğitim projesi hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşmak için söz alan Eğitim Bakanı sözlerine bu kurumlarda var olan huzur atmosferine dikkat çekerek başladı. Ecoles des Etoiles Eğitim Kurumları'nın Belçika için hayal edilen kaliteli eğitim hedefini hayata geçirdiğini ifade eden Milquet, "Sunduğunuz pedagojik proje, evrensel değerler üzerine dayalı eğitim anlayışınız, kaliteniz, öğrencilerinizin her biriyle olan yakın temasınız, aileleri çocukların eğitimine dahil etmeniz, çeşitliliğiniz,... eğitimde mükemmeliyeti sembolize ettiğinizi gösteriyor" dedi.

'KALPLERE DE HİTAP EDİYORSUNUZ'

Bu kurumların sadece öğrencilerin beyinlerine hitap etmediğine dikkat çeken Milquet, "Siz aynı zamanda çocukların kalbine de hitap ediyor,  geleceğin aktif, etik, hayalleri olan, kreatif ve cömert vatandaşlarını yetiştiriyorsunuz." diye konuştu. Misafirler arasında Liege Belediyesi Meclis üyeleri gördüğünü ifade eden Milquet artan talepler sonrası Brüksel ve Charleroi'da genişleme ihtiyacı duyulduğunu hatırlatarak Liege'deki okul temsilcilerine ihtiyaç halinde yeni binalar için yardımcı olmalarını söyledi.

'HERKESİN DERDİYLE DERTLENECEK BİR NESİL'

Ecoles des Etoiles Okullar Grubu Başkanı Naim Şen ise okulların 5 farklı binada, 3 büyük şehirde, binden fazla öğrencinin Fransızca eğitimini üstlenmekte olduğunu ifade etti. Sözlerine bu kurumların hayata geçebilmesi için emek çekmiş, yardımda bulunmuş herkese teşekkür ederek başlayan Şen "Amacımız, elimizden gelen bütün gayretleri ortaya koyarak mesuliyet sahibi, güzel ülkemiz Belçika'nın derdiyle dertlenecek, değerlerini benimsemiş vatandaşlar yetiştirmek. Biz bunu yaşadığımız şehirlere bir vefa borcu olarak görüyor ve bu şekilde acizane katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. Şen ayrıca Milquet'ye Ecoles des Etoiles projesine ilk senelerinden itibaren gösterdiği destek için teşekkürlerini iletti.

'KLÜP OLARAK İLK DEFA BİR OKUL PROJESİNDE YER ALIYORUZ'

Standard Liege Futbol Kulübü'nü temsilen açılışta hazır bulunan Başkan Yardımcısı Bruno Venanzi ise futbol kulübü olarak bir okul projesinde ilk defa yer aldıklarını söyledi.
Sunulan eğitim kalitesi ve pedagojik projeden etkilendiğini ifade eden Venanzi, "Standard Liege Kulübü aynı zamanda Liege şehrini de temsil ediyor. Bu projeye desteğimiz, bu zaviyeden bakınca, bizim için bölgemizin gelişmesine katkı sağlamak için yeni bir alan oluşturuyor." dedi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Belçikalı Eğitim Bakanı'ndan Türk Okulları'na övgü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER