Berkin Elvan için açlık grevine başladılar


Okmeydanı'nda toplanan Halkın Hukuk Bürosu üyesi bir grup avukat, Berkin Elvan'ın faillerinin cezalandırılması için Elvan'ın öldürüldüğü sokakta eylem yaptı. Avukatlar, kurdukları çadırda açlık grevine başladı.

Öğle saatlerinde Berkin Elvan'ın yaşamını yitirdiği Okmeydanı Gaziler Sokak'ta toplanan avukatlar, 'Berkin için adalet istiyoruz', 'Açlık grevindeyiz' yazılı pankart açarak eylem yaptı. Bir süre 'Berkin için adalet istiyoruz' şeklinde slogan atan avukatlar, daha sonra açıklama yaptı. Avukatlar, Berkin Elvan'ın öldüğü sokakta kurdukları çadırda açlık grevine başladı.

Grup adına açıklamayı okuyan Avukat Ebru Timtik, "Gerçekten hukuk yollarını zorladık. Ve 945 günün sonunda Berkin Elvan dosyasında en küçük bir ilerleme katedildiyse bu avukatların amansızca verdiği hukuk mücadelesinin sonunda olmuştur. Savcılar kendiliğinden bir iş yapmadılar. Maalesef delilleri bile avukatlar topladı. Ve avukatların çabası sonucu belli bir yere kadar geldik. Bu kişilerin fotoğrafları belli aslında kim oldukları da belli. Tespit edilmiş durumdalar. Birlikte çalıştığı arkadaşlarının, emniyet teşkilatındaki sıralı amirlerinin o kişilerin kim olduğunu bilmemesine olanak yok. Eğer siyasi iktidar isterse çok kısa bir zaman içerisinde o kişilerin isimlerini verebilir. Ama bugüne kadar vermedi. Bu isimlerin verilmemesinin sebebi bizce, siyasi iktidarın politikasıdır. Siyasi iktidar bugün halka karşı çok ciddi şekilde bir savaş ilan etmiş durumda." dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ise, "Programımın müsaade ettiği her fırsatta bu greve katılacağım. Burada büromuz bu açlıkla adalet talebinin altını çizmeye, adalet talebini yükseltmeye çalışacak. Eğer avukatlar taleplerini kabul ettirebilmek için açlık grevi yapmak zorunda kalıyorlarsa, eğer avukatlar adliyelere girebilmek için eylem yapmak zorunda kalıyorlarsa, eğer avukatlar dosyalarını inceleyebilmek için kendilerini tartaklatmayı, gözaltına aldırmayı, kendilerini vurdurmayı göze alıyorlarsa zaten o ülkedeki adalet mücadelesinin çapı, seviyesi belli demektir." şeklinde konuştu.


CİHAN
<< Önceki Haber Berkin Elvan için açlık grevine başladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER