BEST Basketbol Takımı sezon öncesi basına tanıtıldı


Türkiye Basketbol Ligi (TBL)'nde mücadele eden Balıkesir BEST Basketbol Takımı, yeni sezon öncesi bir toplantıyla basına tanıtıldı. Teknik heyet ve oyuncuların biraraya geldiği, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan BEST A.Ş.'nin fabrikasında düzenlenen tanıtıma Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sırrı Yırcalı, Başantrenör Mete Babaoğlu ve Genel Koordinatör Gafur Çoymak katıldı.

18 takımın mücadele ettiği ligi geçen sezon üçüncü sırada tamamlayan BEST, bu sezonun ilk maçını evinde oynayacak. Toplantıda konuşan Yırcalı, BEST ailesi olarak altı yıldır Balıkesir BEST Basketbol Kulübü'nün ana sponsoru olduklarını söyledi. Bu süre içerisinde takımın en başından beri başarılı olmasını takip ettiklerini belirterek, "Neredeyse sıfırdan oluşturulan bir takımın tabii ki desteklenmesi gerekiyor. Bu kadar kısa bir zamanda böyle bir başarıya ulaşması, herkese her zaman denk gelmiyor. Balıkesir'de hemşehrilerimizin takımımızı çok ciddi bir şekilde sahiplenmesi bizi memnun ediyor. Heyecanlı maçlarımızda, Kurtdereli Spor Salonumuz maalesef yeterince cevap veremiyor. Bazı taraftarlarımız dışarıdan takip etmek zorunda kalıyorlar zaman zaman. İsteriz ki gelmek isteyen herkesin gelebileceği bir sistemimiz olsun. Bu konuda çeşitli yatırımlar şehrimizde yapılıyor. Bunları da mutlulukla takip ediyoruz. Baskete ilgi duyan hemşehrilerimizi her zaman bu maçlara bekliyoruz." dedi.

Genel Koordinatör Çoymak ise bu yıl ligin adının Türkiye Basketbol Ligi olarak değiştirildiğini belirterek, bunun artan kalitesinden kaynaklandığını söyledi. Bunun üst liginin Türkiye Basketbol Süper Ligi olduğunu belirterek, "Bu sene TBL'de yer alacak takımlar, gerçekten inanılmaz güçlü kadrolar oluşturdular. Sekiz on takım inanılmaz güç dengeleri, eşit kadrolar oluşturdular. Bunlardan bir tanesi de biziz. İki tane takım, bütçe olarak bu on takımın üzerinde görünüyor. Kadro itibariyle bu ligin yarın nasıl sonuçlanacağı, şu anda hiç belli değil. Gerçekten üst seviye müsabakalar bizi bekliyor." diye konuştu. Yeni sezon için kadroya takviyeler yaptıklarını anlatan Çoymak, geçen yıldan tutulan oyuncular olduğunu bildirdi. Sezona hazır olduklarını belirterek, cumartesi günü Eskişehir Basket ile karşılaşacakları müsabakada Balıkesirlileri, kendilerini desteklemeye davet etti.

Toplantıda ayrıca Sırrı Yırcalı ve takım kaptanı Serhat Büker tarafından, bu yıl forma sponsoru olan Bülent Maviş'e forma hediye edildi. Daha sonra Gafur Çoymak, teknik heyet ve sporcuları basına tanıttı. Takım, sezonun ilk maçında Eskişehir Basket'i misafir edecek. Karşılaşma, 10 Ekim 2015 Cumartesi saat 16.00'da, Kurtdereli Spor Salonu'nda oynanacak. CİHAN
<< Önceki Haber BEST Basketbol Takımı sezon öncesi basına tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER