Skandal atama!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarında hak, adalet ve liyakat kavramları kale alınmıyor. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in oğlu ve AKP Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker'in oğlu kıdem şartı ihlal edilerek Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev verildi.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) yakın işadamlarından Nihat Özdemir’in başkanlık görevini ifa ettiği Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) kurallar hiçe sayılarak iki isim kurul üyeliğine tayin edildi. 

AKP Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’in oğlu Yasin Eker, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyeliğine getirilirken, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in oğlu Muhammed Enes Cirit’in Amatör Futbol Disiplin Kurulu üyesi olarak tayin edildi. 

Avukatlık yapan her iki ismin kurulun talimatlarında belirtilen kıdem şartlarına uymadığı ortaya çıktı.

MEHDİ EKER'İN OĞLU FEDERASYON'DA

T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre, Özdemir’in göreve gelmesiyle birlikte TFF bünyesindeki kurullara da yeni atamalar yapıldı. Bu atamalar kapsamında AKP’li Mehdi Eker’in avukat oğlu Yasin Eker Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda üye sıfatıyla görevlendirildi.

Kurulun oluşumuna ilişkin yönetmeliğin 3'üncü maddesinde bu üyelik için “5 yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçular” şartı yer alıyor. Ancak Eker’in bu şartı karşılamadığı anlaşıldı. 

Eker, resmi olarak 2015 yılı kasım ayında İstanbul Barosu’na kaydolarak avukatlık yapmaya başladı. Baro kayıtlarına göre henüz 4 yılı dolmayan Eker, 5 yıllık kıdem şartına rağmen TFF’de kurul üyesi yapıldı.

YARGITAY BAŞKANI’NIN OĞLU'NA KIYAK

Eker gibi tartışmalı biçimde TFF bünyesinde ataması yapılan diğer isim ise Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in avukat oğlu Muhammed Enes Cirit. 

Cirit, başkan Özdemir tarafından federasyon bünyesindeki Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na üye olarak atandı.  Cirit’in de tıpkı Eker gibi mesleki kıdem koşuluna uymadığı belirlendi.

Futbol Disiplin Talimatı’nın “Amatör ve Profesyonel Disiplin Kurullarının Oluşumu” başlıklı 62'nci maddesinin 3'üncü fıkrası gereğince kurula atanacak asıl ve yedek üyeler için “en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçu olmak” şartı aranıyor.

MESLEKİ KIDEMİ HENÜZ 2,5 YIL

Muhammed Enes Cirit’in resmi olarak avukatlığı başladığı tarih ise 2017 yılı ocak ayı. 

İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapan Cirit, mesleki kıdemi henüz 2,5 yıl olmasına karşın en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip hukukçuların atanabileceği bir göreve getirildi.
ÖNE ÇIKAN HABERLER