Bu Ramazan misafiriniz yetimler olsun!

Ramazan sofralarından geriye kalan en güzel anılar, misafirlerimizle paylaştığımız güzel anlardır.

Bu Ramazan misafiriniz yetimler olsun!

Misafirin en kıymetlisi ise Efendimiz ’in (s.a.v) emanetleri olan kimsesiz yetimlerdir.  Siz de bu Ramazan sofranızda en az bir Peygamber emanetine yer açarak hayırların en güzeline vesile olabilir, sofranızın değerine değer katabilirsiniz. Nasıl mı?... Bu sorunun cevabını gelin hep birlikte öğrenelim. 

Bu Ramazan En Çok Onları Düşünün!

Dünyanın pek çok ülkesinde kimsesizlikle savaşırken bir de açlıkla boyunları bükülen yetim çocukları düşünün bu Ramazan... Bu Ramazan en çok onları düşünün...Kendi çocuklarınızı düşünün onların yerinde, yeğenlerinizi düşünün, kapı komşunuzun küçük şirin kızını düşünün...Çocuğu bir öğününü yemese ne yapacağını şaşıran kıymetli anneler, bu Ramazan annesiz çocukların da annesi olun... İftar saati çocuklarına dumanı üstünde tüten bir pide getirebilmek için son ana kadar kuyruk bekleyen babalar, bu Ramazan yetim çocuklar için de sıcacık bir pide kapıverin... Bir çift bayramlık ayakkabı için günlerce hayal kuranların, yolunuzu ümitle bekleyenlerin bayram sevinci oluverin... Sofralarınızda, bayramlarınızda, dünyalarınızda onlara da küçücük bir yer açın bu Ramazan olmaz mı?



Madem ki Ramazan, birbirimizin halinden anlama ve empati kurma ayıdır; o halde biz de en azından oruçlu olduğumuz zamanlarda o minicik yüreklerin dünyalarını tanımaya, hayata onların penceresinden bakmaya gayret gösterelim bu Ramazan. Bizler bolluk içinde bir yaşam sürerken, dünyanın herhangi bir yerinde açlıktan uyuyamayan bir yetim varsa hayatımızı yeniden gözden geçirelim... Cebimizdeki her kuruşta Peygamber’in emanetlerinin de hakkı bulunduğunu göz ardı etmeyelim. Güzel bir dünya hayali için önce yetim yavruların ellerinden tutmamız gerektiğini bilelim ve bu Ramazan’ı buna vesile edelim. Ne dersiniz?..



Yetimlerin tebessümüne gizlenmiş O sırrın aşığı olan Kimse Yok Mu, işte bu duygularla hayatın içinde kaybolmaya yüz tutmuş tüm bu güzel ayrıntıları bir kez daha hatırlatmak ve yaşatmak için bu Ramazan’da da yetimlerin yüzlerini güldürmeye gönülden talip. Dünyanın 60’ı aşkın ülkesinde on binlerce yetimin gıda, giyim, eğitim, sağlık ve barınma gibi temel ihtiyaçlarına çözümler üreten Kimse Yok Mu, “Bu Ramazan Misafirleriniz Bizden” sloganıyla bir kez daha Ramazan ayı boyunca yetim yavruları iftar sofralarında kucaklamaya gönülden niyetli. Yardımsever ve gönüllülerinin desteğiyle bu Ramazan’da da yetimlerin mutluluğunu sofralarımıza katık etmeyi amaçlayan Kimse Yok Mu, yurt içinde ve yurt dışında tam 2 milyon kişiyi iftar sofralarında ağırlamayı, 150 bin Ramazan gıda kolisi dağıtmayı ve 10 bin kişiyi bayramlık yardımlarıyla sevindirmeyi hedefliyor. Bu büyük hedefi gerçekleştirmek için de sizlerin kıymetli desteklerinize ihtiyaç duyuyor. 



Dernek bu doğrultuda Ramazan boyunca iftar, kumanya, zekat, fitre ve bayramlık bağışlarınızı kabul etmeye devam edecek. Dileyen herkes, www.kimseyokmu.org.tr  ya da  www.ramazan.kimseyokmu.org.tr ‘den kredi kartları ile online bağış yapabilecek. Yardımseverler ayrıca derneğin resmi banka hesaplarından istedikleri miktarda bağış yaparak ihtiyaç sahiplerine destek olabilecekleri gibi bizzat KYM Genel Merkez’e ya da KYM şubelerine uğrayarak bağışlarını makbuz karşılığı yapabilecekler.











Bağış seçenekleriyle yetimler için dünyasında yer açmak isteyen hayırseverlere kolaylıklar sunan Kimse Yok Mu, alan eli de veren eli de mutlu etmek için var gücüyle çalışacak yine bu Ramazan... Sizlerin varlığıyla tamamlanacak olan bu mutluluk mozaiği yarım kalmasın diye gelin, bu Ramazan’da da onları aşsız, ekmeksiz; yani bir yudum sevgisiz bırakmayalım. Yetim yavrular olmadan iftar sofralarına oturmayalım.


<< Önceki Haber Bu Ramazan misafiriniz yetimler olsun! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER