Bu ziyaret çok konuşulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 10 gün önce yaptığı sürpriz ziyaretin artçı sarsıntıları yaşanıyor.

İmamoğlu'nun bu ziyareti çok konuşulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin şu ana kadar 30 milyar dolardan fazla ihale verdiği Cengiz Holding'e sürpriz bir ziyarette bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nu Mehmet Cengiz'in kardeşi Ekrem Cengiz (sağda) karşıladı.

Cengiz Holding'in İstanbul Avrupa yakasında elektrik dağıtımından sorumlu şirketi Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) binasına gelen İmamoğlu'nu kapıda işadamı Mehmet Cengiz'in kardeşi Ekrem Cengiz karşıladı. 

Tokalaştıktan sonra birbirine sarılan iki isim daha sonra BEDAŞ binasında Cengiz'in ofisine geçti.

AKP DE CHP DE ŞOKE OLDU

İmamoğlu'nun bu ziyareti sosyal medyada "sürpriz" "şoke edici" gibi yorumlara sebebiyet verdi. 

İmamoğlu, BEDAŞ'ın müşteri hizmetleri merkezini gezdi.

MEHMET CENGİZ TELEFONDA HALKA AĞIR HAKARETLERDE BULUNMUŞTU

AKP'nin ballı ihale rekortmeni Cengiz Holding'in tepesindeki 2'nci isimle İmamoğlu'nun buluşmasının iktidar partisi AKP'de olduğu kadar İmamoğlu'nun partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cenahında da sarsıntıya yol açtığı belirtiliyor. 

Mehmet Cengiz, 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmaları esnasında internete sızan telefon tapelerinden birinde Limak'ın patronu Nihat Özdemir ile yaptığı görüşmede, "Sen rahat ol. Bu milletin ....a k.....ız." şeklinde küfretmişti.

İmamoğlu'nun söz konusu ziyareti 10 gün önce gerçekleştirdiği belirtilirken, o anlara ait görüntüler ise yeni ortaya çıktı. 

BEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Cengiz, İmamoğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.

BELEDİYE ADINA RESMİ AÇIKLAMA YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ziyarete dair şu ana kadar herhangi bir beyanda bulunmadı. 

İmamoğlu’na genel sekreter yardımcıları Meltem Yeşim Şişli, Murat Kalkanlı ve Murat Yazıcı ile İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun eşlik etti. 

İlk olarak Kontrol ve Veri Toplama Sistemi SCADA’da incelemede bulunan İmamoğlu’na BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit tarafından teknik bilgiler verildi.

ERDOĞAN'IN DAMADI İLE BULUŞMUŞTU

İmamoğlu'nun 23 Haziran'da yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki damadından biri olan Selçuk Bayraktar ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. 

<< Önceki Haber Bu ziyaret çok konuşulacak! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER