Çakmak: Ülkemiz basın özgürlüğü noktasında AB değerlerinden çok uzak


DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, basın özgürlüğü noktasında Türkiye'nin sınıfta kaldığını, bunun Avrupa Birliği(AB) İlerleme Raporu ile tescillendiğini söyledi.

Basın özgürlüğü ve sansür ve akreditasyon uygulaması ilgili açıklama yapan Çakmak, "Ülkemiz basın ve ifade hürriyeti noktasında AB kriterlerinden fersah fersah uzaktır. Tek tip basın anlayışına karşıyız. Basına kayyımların atandığı bir ülkede basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü olamaz." dedi.

Siyasi iktidar, özgür basının üzerinden elini çekmesi gerektiğini belirten Çakmak, Cengiz Çandar'ların, Hasan Cemal'lerin, Can Dündar'ların ve Uğur Dündar'ların özgürce yazı yazamadığı bir ülkede iktidarın, 'basın özgürdür' demesinin abesle iştigal olduğunu kaydetti. Çakmak, "Basın hiç bir dönemde böylesi baskı altında olmadı. Her gün bir gazeteciye dava açılıyor. Gültekin Avcı, Hidayet Karaca, Mehmet Baransu, Nokta dergisinin yöneticileri tutsak. Ülkemiz maalesef basın özgürlüğü noktasında bazı Afrika ülkelerinde çok geri. İktidar, Baas Tipi rejimlerde olduğu gibi ülkede tek tip gazetecilik ve televizyonculuğu hayata geçirerek kendisine muhalif gördüğü her sesi kesiyor ve kayyım atamalarıyla yok ediyor. Ülkemiz basın ve ifade hürriyeti bakımından AB kriterlerinden çok uzak." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Çakmak: Ülkemiz basın özgürlüğü noktasında AB değerlerinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER