Can Akın: Türkiye Basketbol Ligi'nde her takım çok tehlikeli


Sakarya Büyükşehir Belediyespor formasını takım kaptanı olarak taşıyan Can Akın, "Türkiye Basketbol Ligi'nde her takım çok tehlikeli." olduğunu söyledi.

Takımının Sakarya'da maçlarını oynadığı Atatürk Spor Salonu'nda federasyonun yayın organı TBF TV'ye açıklamalarda bulunan Can Akin, 2002 yılında başladığı profesyonel kariyeri boyunca Anadolu Efes, Galatasaray, Beşiktaş gibi Süper Lig'in önemli takımlarında da forma giydiğini söyledi. 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ailesinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirirken, taraftara da verdikleri destek için teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor takım kaptanı Can Akın'ın TBF TV'den Şansın Tokyay'a verdiği röportajın detayları şöyle:

- Federasyon Kupası ile başlayan ve ligde henüz birkaç maç oynadığınız bu haftalar senin adına nasıl geçiyor?
Sezon öncesi oynanan Federasyon Kupası maçları için yeterince hazır değildik. Oyuncuların eli daha topa alışmamıştı ama yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Son saniyelerde kaybettiğimiz bir Tofaş maçı var, onu kazansaydık final oynayabilirdik ama kaybettik. Çok üzülmedik çünkü orada kaybettiğimiz iki maçta da hatalarımızı gördük ve onlardan ders aldık. Bu aldığımız dersleri de ligde oynadığımız ilk maçlara yansıttık. Bizim için her şeyin gayet iyi gittiğini düşünüyorum. Takım içi arkadaşlıklar olsun, kulübün basketbola bakış açısı olsun, beni bu takımın bir parçası olduğum için mutu ediyor.

- Yabancı oyuncularla Türk oyuncular arasındaki iletişim nasıl?
İki yabancı oyuncumuz da çok iyi insanlar. Terry James Smith ve Sean Evans iki profesyonel isim ve çok çalışıyorlar. Sakarya'ya ilk geldiklerinde bir alışma süreci yaşadılar tabii ki ama şu an çok güzel bir noktaya geldik. Takımda her oyuncunun da rolü oturmaya başladıkça onlar da kendilerini daha iyi hissetmeye başladılar. Hep beraber uyum içinde çalışmaya devam ediyoruz.

- Sakarya ekibi geçen sezon Süper Lig'e yükselmenin eşiğinden döndü, bu sezon için nasıl planlar yaptınız?
İlk hedefimiz tabii ki lige çıkmak ama bu hedeften önce play-off'lara kalmak ve orada en iyi şekilde oynamak üzerine düşünmemiz gerekiyor. Bunun için de maç maç bakarak ilerlemeliyiz. TBL'de benim geldiğimden beri etüt ettiğim tek şey her maç birbirinden farklı ve her takım çok tehlikeli. Bir gün bir bakıyorsunuz iki maçtır hiç sayı atmayan bir oyuncu 20-25 sayı atabiliyor. O yüzden 'Biz lige çıkacağız, play-off'larda final oynayacağız' demeden her hafta mevcut maça yoğunlaşıp en iyi şekilde oynamak gerekiyor.

- Sakarya'da halkın basketbola ilgisini ve bu ilginin size nasıl yansıdığını da öğrenmek isteriz…
Sanırım geçen senenin verdiği bir hayal kırıklığı vardı Sakarya halkı üzerinde. İlk iki hazırlık maçımızı boş tribünlere oynamıştık. Sonra neyse ki evimizde oynadığımız ilk lig maçına bayağı seyircimiz geldi. Anladığım kadarıyla onlar için bir onur meselesi oluyor bizim maçlarımız. Ben de daha yeniyim Sakarya'da, ilk izlenimlerime göre konuşuyorum… Seyircimizin profesyonel bir seyirci olduğunu da söylemem gerekiyor. Bir maçta bir izleyici hakeme su şişesi attı. Tribünlerdeki herkes o şişeyi atan kişiye çok sinirlendi ve tepki gösterdi. Bize son derece destek veren ve kendi içinde doğruları yapmaya çalışan bir taraftarımız var. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda da çok güzel bir atmosfer yakalıyoruz. Onlarla beraber evimizdeki tüm maçları kazanmayı hedefliyoruz. Ayrıca kendi adıma taraftarımıza buradan teşekkür ediyorum.
CİHAN
<< Önceki Haber Can Akın: Türkiye Basketbol Ligi'nde her takım çok tehlikeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER