Canlı bomba Mehmet Öztürk'ün komşuları: Olayı duyduğumuzda şok geçirdik


İstanbul'da 4 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısını gerçekleştirenin, 24 yaşındaki Mehmet Öztürk'ün olduğu kesinleştikten sonra Öztürk'ün ailesi gözaltına alındı. Polisler tarafından ifadeleri alındıktan sonra anne Fatma Öztürk ve küçük kardeşi Yaşar Öztürk serbest bırakıldı. İnşaat işçisi olduğu öğrenilen baba Nahsen Öztürk ve diğer kardeşi Gökhan Öztürk'ün sorgusuna devam edildiği öğrenildi.

Öztürk ailesinin, Gaziantep Özgürlük Mahallesi'nde 1,5 seneden beri ikamet ettiğini belirten komşuları, olay sonrasında şok olduklarını dile getirerek, baba Nahsen'in koyu bir milliyetçi olduğunu söyledi. Mehmet Öztürk'ün oturduğu apartmanın çevresindeki esnaflar, ailenin ekonomik durumunun zayıf olduğunu belirterek, "1,5 yıldır bu evde oturuyorlardı. Fakat Mehmet'i kimse tanımaz etmez. Gaziantep'te taşındıklarından beri bu eve bir iki kere ancak gelmiştir. Ailenin durumu çok kötü. Yeterli eşyaları yok, olan eşyalar da dökülmüş durumda. Mehmet'in annesi özürlü, babası Nahsen Öztürk inşaatlarda kolonlara demir bağlıyordu. Kardeşlerinden Gökhan pazarcılık yapıyordu. Ailenin geçimi zar zor karşılanıyordu. Küçük kardeşi Yaşar, sadece Mehmet ile görüşüyordu. O da sınavlara hazırlanıyordu." diye konuştular.

"MEHMET'İN EVİNDE BAYRAK DAİMA ASILIYDI"

Mahalle sakinleri de Mehmet Öztürk'ün evinden habersiz olduklarını belirterek, İstiklal Caddesi'ndeki kanlı eylemi duyduklarında şok geçirdiklerini ifade etti. Yaşanan olaydan dolayı üzüntülerini dile getiren mahalle sakinleri, "Biz olayı duyduğumuzda çok şaşırdık. Çünkü beklemiyorduk, mahallemizden birinin böyle bir şey yapacağını. Babasının siyasi olarak milliyetçi bir çizgisi vardı. Balkonlarındaki bayrak daima asılıydı. Fakir bir aileden geliyordu. Mehmet neden böyle bir şey yaptı, anlayamadık." ifadelerini kullandı.

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba eylemini gerçekleştiren Mehmet Öztürk'ün, kiracı olarak Gaziantep'te oturduğu evin sahipleri de yaşanan olaylardan sonra Mehmet'in ailesi ile evden çıkmaları konusunda konuşacağını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Canlı bomba Mehmet Öztürk'ün komşuları: Olayı duyduğumuzda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER