Çarşamba, kanoda Türkiye ikincisi oldu


Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası'nda, Çarşamba Belediyesi Spor Kulübü, genç erkekler kategorisinde 4 altın 1 gümüş madalya kazanarak genel kupa sıralamasında Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından 2015 yılı 'Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası' tamamlandı. 28 - 30 Ağustos 2015 tarihleri arasında İstanbul Maltepe'de bulunan Spor ve Kültür Parkı yarışma parkurunda gerçekleşen yarışlara 11 ilden 20 kulüp ve yaklaşık 300 sporcu katıldı.

Büyükler, Gençler, Yıldızlar, Minikler ve Mini Minikler kategorilerinde kano sporcuları; 1000, 500, 200 metrede yarıştılar. Şampiyonaya Samsun Çarşamba'dan kano takımı antrenörü Süleyman Şişli ve 12 sporcu ile Çarşamba Belediye Spor Kulübü katıldı. Çarşambalı sporcular, Kerim Tenha genç erkekler C1-200 metre Finalinde 10.51.17 derecesiyle 1.nci olurken aynı mesafede Ünalcan Sarıbek 4.ncü, Uygar Çamlıbel 7.nci oldular.

Genç erkekler 1000 ve 500 metre finalinde yine Çarşamba Belediye Spor Kulübü sporcularından Kerim Tenha 1.nci olarak madalya kazandı. Yıldız erkek -K1-1000 metre finalinde sporculardan Faruk Demir 13.43.52 derecesiyle 1.nci olurken 500 metre de 2.nci olmayı başardı. Bu sonuçlara göre Çarşamba takımı toplamda Kano Türkiye Şampiyonası'nda 4 altın 1 gümüş madalya kazanarak genel kupa sıralamasında Türkiye ikincisi oldu.

Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, "Kano Türkiye Şampiyonası'nda ilçemizi başarılı bir şekilde temsil ederek Genç Erkekler Genel Kupa sıralamasında Türkiye ikincisi olan Çarşamba Belediye Spor Kulübü'müzü, antrenörümüzü ve tüm sporcularımızı kutluyorum." dedi.

Çarşamba'da kano sporunun 4 yıldan bu yana yapılıyor olduğunu ve bu çalışmalar neticesinde kano sporunda iyi bir seviyeye ulaşıldığının altını çizen Aydın, "Milli takıma sporcu kazandırdık. Doğru yol üzerinde ilerliyoruz önümüzdeki yıllarda bu çalışmalar artarak devam edecek ve daha büyük başarılar elde ederek milli takımlara daha çok sporcu göndereceğiz. Ayrıca bu çalışmalarda bizden yardım ve desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Turnuvanın Genel Kupa Sıralaması ise şu şekilde oluştu;
Genç Erkekler'de Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü birinci, Çarşamba Belediyesi Spor Kulübü ikinci, Şişecam Çayırova Spor Kulübü ise üçüncü oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Çarşamba, kanoda Türkiye ikincisi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER