CHP’den af açıklaması: Vicdanları tatmin etmeli

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun iktidarın afla ilgili çalışmalar yaptığına dair sözlerinin ardından CHP’den ilk açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “İktidarın getireceği af teklifinde vicdanları tatmin edecek bir kapsamda olmasının büyük bir beklenti olduğunu düşünüyorum. Teklifi görür ona göre tavrımızı belirleriz” dedi.

SHABER3.COM

BOLDMEDYA.COM'da yer alan habere göre CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, AKP’nin Ekim 2023’te af çıkaracağı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Günaydın, “İktidarın getireceği af teklifinde vicdanları tatmin edecek bir kapsamda olmasının büyük bir beklenti olduğunu düşünüyorum. Teklifi görür ona göre tavrımızı belirleriz” dedi.

Siyasetin gündeminde yeniden af var. Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, 29 Ekim’de genel af ilan edileceğini, affın siyasileri de kapsayacağını ve “eline silah almamış” ifadesinin konulacağını öne sürdü. Doğan, 10Haber’e verdiği demeçte “Bana bunu AK Parti’de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım anlattı. Cumhuriyetin 100 yılına özel toplumsal barışı sağlamak için böyle bir çalışma yapılıyor. Bana aktaran AK Partili arkadaşım bu çalışmayla MHP’nin de ikna edildiğini söyledi. Sanırım bu rapor üzerine çalışma daha da detaylandırılacak. Ayrıca KHK’lılar içinde bir çalışma yapılıyor. KHK’lıları 5 gruba ayırmışlar. Ancak henüz bu konuda daha netleşmiş bir şey yok” dedi. 10Haber’den Caner Taşpınar’ın haberine göre konu, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’na da yöneltildi. “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” yanıtını veren Ensarioğlu, devamında sarf edilen “Af, Müslüm Doğan’ın belirttiği 29 Ekim 2023 tarihinde mi ilan edilecek” sorusuna ise Ensarioğlu “Evet olabilir” yanıtını verdi.

CEZAEVLERİ SİYASİ SUÇLULARLA DOLU

Bu açıklamaların ardından CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Gerçek Gündem’e değerlendirmelerde bulundu. CHP’nin af konusundaki tavrı sorulan Gökhan Günaydın, “Af içeriğini gördükten sonra değerlendirmeyi yaparız ama şunu iyi biliyoruz; ülkedeki cezaevleri siyasi suçlularla dolu. Siyasi suçluların önemli bir bölümü AKP’ye muhalif olduğu içi oradalar. AKP bu insanları dışarı çıkartmayı isteyecek mi? Türkiye’de cezaevleri acaba, gerçekten ıslahevi amacını mı taşıyor? Yoksa toplumdan daha fazla kopartacak bir işlev mi görüyor? Bütün bunların geniş bir çerçevede tartışılması lazım. Bu bağlamda teklifi görür ona göre tavrımızı belirleriz” dedi.

HAPİSHANELER DOLMUŞ DURUMDA

Günaydın, af teklifinin vicdanları tatmin edecek bir kapsamda olmayacağını ise şöyle ifade etti: “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye’de yarattığı adaletsizlikler ortada. Bu adaletsizlik ortamında Türkiye’deki hapishaneler dolmuş durumda. Suç ve suçluyla AKP’nin ilişkisinin öteden beri sorunlu olduğunu görüyoruz. Muhaliflerin tamamını suçlu torbasına doldurmakla ünlü olan bir iktidarın getireceği af teklifinde de vicdanları tatmin edecek bir kapsam belirlemesinin fazla büyük bir beklenti olduğunu düşünüyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesinde 13 Ocak’ta sosyal medya hesabı üzerinden “af” paylaşımında bulunmuş ve şunları söylemişti: “6 ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste uzun. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak.”
<< Önceki Haber CHP’den af açıklaması: Vicdanları tatmin etmeli Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER