CHP dezavantajlı grupların sorunlarını tespit için 4 komisyon kurdu

CHP dezavantajlı grupların sorunlarını tespit için 4 komisyon kurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, dezavantajlı grupların sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla 4 komisyon kurduklarını açıkladı. Biri başkan toplam 7 üyeden oluşacak komisyonlar İş Kazaları Meslek Hastalıkları ve Bunlara Karşı Yüksek Risk Taşıyan İş Yerlerini İnceleme ve İzleme Komisyonu, Milli Eğitim Sistemi Öğretmen, Öğrenci ve Velilerin Sorunlarını İnceleme ve İzleme Komisyonu, Sağlık Sistemi Hastaneler ile Hasta ve Engelli Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonu, Kadın ve Çocuk Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonu adı altında görev yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Merkezi'nin dezavantajlı grupların sorunlarını tespit etmek, bu konularda duyarlılık oluşturmak, Meclis ve toplumun gündemine taşımak amacıyla 4 komisyon kurduğunu belirten Bekaroğlu, bunları şöyle açıkladı: "İş kazaları Meslek Hastalıkları ve Bunlara Karşı Yüksek Risk Taşıyan İş Yerlerini İnceleme ve İzleme Komisyonu, Milli Eğitim Sistemi Öğretmen, Öğrenci ve Velilerin sorunlarını İnceleme ve İzleme Komisyonu, Sağlık sistemi Hastaneler ile Hasta ve Engelli Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonu, Kadın ve Çocuk haklarını inceleme ve izleme komisyonu."

26. dönemde 4 komisyon kurulduğunu, bunların dezavantajlı insanların, bu alanlarda çalışanların ve hizmet alanların sorunlarını tespit etmek için çalışma yürüteceğini belirten Bekaroğlu, "Verileri toplamak, sorunlarla ilgili toplumda duyarlılık oluşturmak ve çözüm önerileri hazırlamak amaçlarımız. Bunun için ilgili kurum ve kuruluşlarla uzmanlarla birlikte çalışacağız. Öncelikle veri toplamayı esas alıyoruz. İlgili alanları iş yerlerini hastaneleri, okulları gezeceğiz. Orada yaşayan insanların orada hizmet veren ve alan insanlarla görüşecek sorunları tespit edeceğiz. Uzmanlardan oluşan danışma kurulları oluşturacağız." diye konuştu.

Bu sorunlarla ilgili raporlar hazırlanacağını anlatan Bekaroğlu, "Bu raporlar öncelikle genel başkana ve parti grubuna sunulacak. Ama Meclis, komisyon ve Genel Kurul çalışmalarında milletvekili arkadaşlarımız bilgilendirilecek. Basın toplantıları, televizyon programları ve gazete röportajlarıyla kamuoyunda gündem oluşturulmaya çalışılacak. Yine Meclis'te soru önergeleri ve araştırma önergeleri hazırlanacak. Genel Kurul'da komisyon gündemlerine taşınacak. Amacımız herhangi bir sorun ortaya çıkınca olmasın hiç görmeyelim ama oluyor Türkiye'de. Sayısı 10'u bulmayınca iş kazası olayları gündeme yansımıyor. Böyle durumlarda niçin oldu, nasıl oldu bunları izleyeceğiz. Mahkemeleri takip edeceğiz. Mağdur olan insanlara destek vereceğiz. Ama öncelikle hedefimiz önceden baskı oluşturarak önceden sorunları tespit ederek, çözüm önerileri önererek bu olayların azalmasını sağlamak. Sadece iş kazaları ve meslek hastalıklarıyla ilgili değil milli eğitimde, çocuk ve kadın haklarıyla ilgili hasta ve engelli haklarıyla ilgili de sorunların azalması için gayret göstereceğiz." şeklinde konuştu.

CHP'nin kurduğu 4 komisyon 7'şer üyeden oluşacak. İş Kazaları Meslek Hastalıkları ve Bunlara Karşı Yüksek Risk Taşıyan İş Yerlerini İnceleme ve İzleme Komisyonu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu başkanlığında çalışmalarını yürütecek komisyon üyeleri şu isimlerden oluşuyor: "Bilecek Milletvekili Yaşar Tüzün, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Ankara Milletvekili Ali Haydar Akar, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve İzmir Milletvekili Musa Çam."

Milli Eğitim Sistemi Öğretmen, Öğrenci ve Velilerin sorunlarını İnceleme ve İzleme Komisyonu Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer başkanlığında çalışmaları şu isimlerle yürütecek: "İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İzmir Milletvekili Özcan Purcu, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir."

Sağlık Sistemi Hastaneler ile Hasta ve Engelli Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonu Muğla Milletvekili Nurettin Demir başkanlığında şu üyelerden oluşuyor: "Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Ankara Milletvekili Murat Emir, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Kayseri Milletvekili Çetin Arık."

Kadın ve Çocuk Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonu Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer başkanlığında şu üyelerle çalışmalarını yürütecek: "Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Bursa Milletvekili Nurhayat Atlaca, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel." CİHAN
<< Önceki Haber CHP dezavantajlı grupların sorunlarını tespit için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER