CHP Grup Başkanvekili Altay: Paşa paşa uyacak


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum' ifadesine tepki göstererek "Cumhurbaşkanı'nın 'Yüksek Mahkeme'nin kararına uymuyorum' deme haddi ve hakkı yok, paşa paşa uyacak." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda dördüncü turda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) gibi bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşların bütçe ve kesin hesapları görüşmelerine devam ediliyor. Oturumu Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararına saygı duymamasının anlaşılabileceğini ancak 'uymuyorum' demesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. Can Dündar ve Erdem Gül soruşturması için Başbakan Davutoğlu'nun "Tutuksuz yargılanmaları esastır" sözlerini hatırlatan Altay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararının anayasa ve yasayı ihlal olduğu açıktır' ifadesi için şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Mahkeme kararlarına saygı duymuyorum' lafı da sineye çekilebilir ifade özgürlüğü kapsamında ama orta yerde bir Anayasa var ve Cumhurbaşkanı'nın 'Yüksek Mahkeme'nin kararına uymuyorum' deme haddi ve hakkı yok, paşa paşa uyacak, paşa paşa uyacak."

'KAFA KARIŞIKLIĞI DEĞİŞ, AYRIŞMA'

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise AK Parti sıralarına dönerek "Bakın, kafanız karışık değil, içinizde ayrışma var. Cumhurbaşkanı'yla hükûmet arasında, hükûmetin de kendi arasında. Binali Yıldırım'ın yanında oturan bakan başka açıklama yapıyor, Davutoğlu'nun yanında oturan bakan farklı açıklama yapıyor. Cumhurbaşkanı'yla Başbakan'ın yaptığı açıklamaların çelişkilerini artık burada dile getirmeyeyim ben. Sadece bakın, Cerattepe'yle ilgili; Davutoğlu, Cerattepe meselesiyle ilgili çağırdı, konuştu, herkes de büyük bir memnuniyet duydu. 'Gerekirse ben de Cerattepelilerle birlikte yürürüm' dedi. Ne oldu? İki gün sonra, Cumhurbaşkanı çıkıp 'Bunlar yavru Gezicilerdir' dedi. Öyle kafa karışıklığı falan değil." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili Altay: Paşa paşa uyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER