CHP İl Başkanı Şahbaz: Dünyanın en istikrarsız ülkesi haline geldik

CHP İl Başkanı Şahbaz: Dünyanın en istikrarsız ülkesi haline geldik

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, 1 Kasım seçimleri öncesinde, AK Parti'nin 'tek başına iktidar olmazsak ülkeye kaos gelir' sözlerini hatırlatarak, "Peki ne oldu? Terör daha da azdı, hayat pahalılığı daha da arttı. Dünya'nın en istikrarsız ülkesi haline geldik." dedi.

Terör saldırılarından büyük acı duyduklarını belirten İl Başkanı Şahbaz, 7 Haziran seçimlerinden önce Türkiye'de barış sürecinin yaşandığını ve 'barış süreci' adı altında PKK ile AK Parti hükümeti arasında bir takım görüşmeler yapıldığını hatırlattı. Şahbaz, "Bu görüşmeler AKP hükümeti tarafından PKK ile kapalı kapılar ardında yapıldı. Biz CHP olarak bu görüşmelerin Parlamento'da yapılması gerektiğini ve halkımızın gözleri önünde, neler konuşuluyor neler tartışılıyor bu şekilde olması gerektiğini söyledik ve Güneydoğu Anadolu'nun yasal temsilcileri ve Parlamento'daki temsilcileri ile yapılması gerektiğini ifade ettik. Ama AKP hükümeti bunu kapalı kapılar ardında terör örgütü ile yapmayı tercih etti. Habur'da bir tiyatro oluşturuldu. Habur'da terör örgütü mensupları 'çadır mahkemeleri' kurularak, bu çadır mahkemelerinde aklanıp Türkiye'ye kabul edildiler. Bütün bu trajedileri gözlerimizle gördük." diye konuştu.

1 Kasım seçimleri öncesinde AK Parti'nin halka kaosu bitirmek için 400 vekil şartını verdiğini ifade eden CHP İl Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Barış süreci olarak yürütülen sürecin sonunda 7 Haziran'da birden düğmeye basılmış gibi Türkiye'de bir terör ve kaos ortamının kapılarının açıldı. Bu nasıl oldu? Yıllardır ülkemizi keyfi bir şekilde yöneten AKP bu sonucu beğenmedi ve tekrar tek başına iktidar olabilmek için dedi ki 'siz 400 milletvekili verseydiniz kaos ortamı olmazdı, tek başımıza iktidar olursak kaos olmaz' diyerek bir süreç başlatıldı ve 20 Temmuz'da Suruç'ta 10 Ekim'de Ankara'da çok büyük katliamlar yaşadık. Ülkemizin yaşadığı en büyük katliamdı Ankara katliamı. Barış için bir araya gelmiş insanlar orada canlı bomba ile katledildiler ve bu saldırıları gerçekleştiren kişilerin daha sonra IŞİD bağlantılı olduğu mahkeme tarafından tespit edildi."

İŞSİZLİK KARŞISINDA AKP HÜKÜMETİ ÇÖZÜM ÜRETMİYOR

Türkiye'de işsizliğe karşı hükümetin çözüm üretemediğini vurgulayan Zeliha Aksaz Şahbaz, "Ekonomimiz çok kırılgan bir vaziyette esnafımız her gün kepenk kapatıyor, gider ve harcamalar çok ciddi bir biçimde artmış durumda böyle bir ülke ile karşı karşıyayız. Kütahya'ya yatırım yapmak isteyenlere olanak sağlamak yerine çeşitli bahanelerle yatırımları engelleniyor." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Şahbaz: Dünyanın en istikrarsız ülkesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER