CHP'li Çıray'dan Binali Yıldırım'a: Sorunları çözmek şimdi mi aklına gelmiş?

CHP'li Çıray'dan Binali Yıldırım'a: Sorunları çözmek şimdi mi aklına gelmiş?

CHP Milletvekili Aytun Çıray, eski bakanlardan AK Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kastederek söylediklerine tepki gösterdi. Yıldırım'ın, İzmir'de merkezî idare ile yerel yönetim arasında problem olduğu algısını yok edeceğini vurguladığı açıklamasını değerlendiren Çıray, "Sayın bakan, suç ikrarında bulundu. Başkan Kocaoğlu'nun, 'İktidar, İzmirlilerin çıkarlarını engelliyor.' sözünü doğrulamıştır. 13,5 yıldır aklı nerede kalmış da İzmir'in sorunlarını çözmek şimdi aklına gelmiş? Aziz Kocaoğlu'nu kimsenin, elinden tutup bakanlıklara götürmek gibi bir haddi olamaz." dedi.

Başkan Kocaoğlu'nu halkın doğrudan seçtiğini ve bakan seviyesinde olduğunu söyleyen Milletvekili Çıray, "Kendisi de bakanların yolunu çok iyi biliyor. İstanbul ve diğer illerin belediye başkanlarından daha çok biliyor, çünkü onlar gitmeden işlerini yürütüyor. Aziz Bey, defalarca bu yazışmaları da yapmıştır, gidip bakanlarla da görüşmüştür. Sayın bakan kendi işine baksın. Tekrar aday olmuş gelmiş. Yenilen pehlivan, güreşe doymazmış. Yine kendisiyle birlikte belli bir seviyede mücadele etmeyi umuyoruz." dedi.

Çıray, Yıldırım'ın, "Artık yaşlandık, sürekli çekişme itişmeyle zaman kaybediyoruz. İzmir'e rağmen bir şey yapmam." demecini ise şöyle yorumladı: "İtiş kakış da iki taraf olmalıdır. CHP bunun içinde hiç olmadı. İtilip kakılmasına rağmen halkın haklarını savundu. Hiç kimseyle kavgamız yok. CHP'nin kavgası, milletin mutluluğunu arama özgürlüğünü sağlama kavgasıdır."

'2 BİN PROJEYİ BOŞ VERSİNLER DE...'

CHP Milletvekili Çıray ayrıca, "2 bin projeyi boş versinler de Bayındır yolunu bitirsinler. Dokuz yılda bu yolu bitiremediler. İzmir-İstanbul yolunda kaç kilometre yapıldı? Başlattıklarını bitirsinler. Olumlu bir iş yaparlarsa yanlarında oluruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Çıray'dan Binali Yıldırım'a: Sorunları çözmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER