CHP'li Gök: Hendekleri kazarak kimse halkımızın yaşam hakkıyla oynayamaz


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Hendekleri kazarak kimse halkımızın eğitim hakkıyla, sağlık hakkıyla, yaşam hakkıyla oynayamaz. Türkiye bir bütündür." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 14'üncü birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi yönetiyor. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, iktidarın başı sıkıştığında PKK tarafından kandırıldığını, bir müddet sonra da başka bir olay nedeniyle cemaat tarafından kandırıldığını ifade ettiğini söyledi. Ülkenin kan gölüne döndüğü noktada AK Parti sözcüsünün sokağa çıkma yasağını "Evet, yaptık çünkü devlet hükümranlık hakkını hatırladı." diye bir sözcük söylediğini aktaran Gök, bu iktidarın Türkiye'yi neden yönetilemeyeceğini gösteren çok veciz bir söz olduğunu kaydetti.

Sokağa çıkma yasağının Anayasaya aykırı olduğunu vurgulayan Gök, Meclis kürsüsünden sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerin haritasını gösterdi. Gök, "Ülkemizin doğu ve güneydoğusu yangın yerine… Sokağa çıkma yasakları var. Neden oluyor bunlar? Bunlar sizin ikircikli tutumlarınızdan oluyor. Siz ülkeyi yönetemiyorsunuz, ülkeyi yönetemiyorsunuz, halkı kandırmaya çalışıyorsunuz, tam 17 ilçemizde 50 kez uygulanan bir sokağa çıkma yasağı var. 1 milyon 300 bin kişi bu sokağa çıkma yasağından etkileniyor. Hastası var, eğitimine de gidemeyen var ama bir yandan da ne var? Bir yandan da, geçtiğimiz hafta cami yandı, cami yangınını seyrettiniz, değil mi? İktidar, Türkiye'de güya dinî konularda güçlü olduğunu ifade ediyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir caminin naklen yayını televizyonlardan izlenmiştir ve bu iktidar müdahale edememiştir. Ve yangının söndürülmesini becerememişlerdir, itfaiye oraya girememiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa herkesin gözü önünde bir cami yanmıştır, beş yüz yıllık, altı yüz yıllık bir tarihî cami yanmıştır. Bu ayıp size yeter değerli arkadaşlarım. Siz camiyi koruyamadınız, insanlarımızı nasıl koruyacaksınız orada?" dedi.

İktidarın 7 Haziran'dan önce billboardlara koyduğu afişleri gösteren Gök, şunları söyledi: "Türkiye'nin dört bir yanında özel güvenlik bölgeleri var, sokağa çıkma yasakları var. AKP'nin 7 Haziran'daki seçim billboard afişleri, ne olmuş? Olağanüstü hâl kalkmış, baskılar bitmiş, köyünde özgürce yaşıyormuş. Kim yaşıyormuş? Vatandaş, bırakın köyünde, şehirlerde sokaklara çıkamıyor. Şu getirdiğiniz manzaraya bakın. Ülkeyi yönetemeyen bu tablo içerisinde tam yüz yirmi dört bölgede özel güvenlik bölgesi ilan ettiniz, hepsi hukuksuz, hepsi hukuksuz. Biz bunların farkındayız, biz bunları biliyoruz. Gelin kardeşim, gelin, burada terörü konuşalım; PKK terörünü konuşalım, IŞİD'in terörünü konuşalım, DHKP-C'nin terörünü konuşalım, elinde silah tutan ne varsa, nasıl adlandırıyorsanız onların hepsini konuşalım dedik, öyle değil mi arkadaşlar? Buraya geldik. Şimdi hendekler diyorsunuz. Gelin, hendekleri konuşalım. Hendekleri, PKK'yı suçlamayan hiçbir partinin de inandırıcılığı yoktur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak PKK terörüne de karşıyız, IŞİD'e de karşıyız, DHKP-C'ye de karşıyız. Var mısınız? Hendekleri kazanlara da karşıyız. Bu kadar açık ve net ilan ediyoruz. Hendekleri kazarak kimse halkımızın eğitim hakkıyla, sağlık hakkıyla, yaşam hakkıyla oynayamaz. Türkiye bir bütündür. Gelin, bunları konuşalım dedik. Siz ne yaptınız? Terörü konuşalım, PKK terörüne karşı, hendek kazan PKK terörüne karşı, polisimizi öldüren, askerimizi öldüren PKK'ya karşı, IŞİD'e karşı, DHKP-C'ye karşı gelin bu Mecliste tek yumruk olalım dedik. Bütün partiler olalım, bir komisyon kuralım, bunları araştıralım dedik. Siz ne yaptınız? Sayısal çoğunluğunuzla reddettiniz. Bu halkımız er ya da geç sizlere elbette gereken dersi verecek. Bu yangın yerine dönen Türkiye'de ölen polislerimizden de askerlerimizden de biliniz sizler sorumlusunuz; ölen bütün masum insanlarımızın ölümlerinden de sizler sorumlusunuz çünkü ülkeyi yönetemiyorsunuz."

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök: Hendekleri kazarak kimse halkımızın yaşam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER