CHP'li Tanal: Asker ve polis PKK'nın elinde, hükümet nerde?


CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, PKK'nın elinde 20 polis ve asker olduğu yönündeki iddiaları yazılı soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

PKK'nın 20 polis ve askeri kaçırarak elinde rehin tuttuğu şeklindeki iddialar karşısında hükümetin bu konuda sessiz kaldığı hatta polis ve asker ailelerini susturmaya çalıştığı yönündeki iddialara da değinen Milletvekili Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya şu soruları yöneltti:

"PKK'nın elinde 20 polis ve asker olduğu iddiaları doğru mudur?
PKK'nın elinde olduğu iddia edilen polis ve asker aileleri ile TBMM'de saatler süren telefon görüşmesi yapılarak, ailelerin susturulmaya çalışıldığı iddiaları doğru mudur?
PKK'nın elinde rehin tutulduğu iddia edilen polis ve askerlerin sağ olarak kurtarılabilmesi için komisyon oluşturmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu komisyon ne zaman ve kimlerden oluşturulacak?
PKK'nın elinde rehin tutulduğu iddia edilen polis ve askerler ne zamandan beri rehin tutulmaktadır?
20 polis ve askerin PKK'nın elinde olduğuna dair iddialardan ne zaman haberdar oldunuz?
PKK'nın elinde rehin tutulduğu iddia edilen 20 polis ve askerin nerede ve nasıl bulunduğuna dair bir bilgi mevcut mudur?
PKK'nın elinde rehin tutulduğu iddia edilen polis ve askerlerin kurtarılması için herhangi bir girişim / çalışma mevcut mudur? Bu konuda ne yapılması planlanmaktadır?"Asker-ve-polis-PKKnin-elinde-hukumet-nerde-1971967.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tanal: Asker ve polis PKK'nın elinde, hükümet nerde? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER