CHP'den Kılıçdaroğlu soruşturmasına ilk tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturmaya sert tepki gösterdi.

CHP'den Kılıçdaroğlu soruşturmasına ilk tepki

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında re'sen soruşturma başlatmasına CHP’den ilk tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, parti genel merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturmayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Açılan soruşturmayı basından öğrendiklerini ifade eden Tezcan, şunları kaydetti: “Bu soruşturma, bu yaşanan süreç Türkiye’ye nasıl bir deli gömleği giydirilmeye çalışıldığının çok açık göstergesidir. Türkiye, nasıl bir cendereye sokulmak isteniyor? Bunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Bu işin hem hukuk karşısında değerlendirmesi, hem siyaset karşısında bir değerlendirmesi var. Ben, bu soruşturmayı başlatan savcının hukukçuluğunu merak ediyorum.”

SİZ, CUMHURBAŞKANI'NIN SAVCISI DEĞİLSİNİZ

Soruşturma başlatan savcıya seslenen Tezcan, “Cumhuriyetin savcısı ol. Siz, cumhurbaşkanının savcısı değilsiniz. Siz, Cumhuriyet'in savcısısınız. Ama görüyoruz ki Türkiye hızlı bir şekilde bir patronaj rejimine doğru sürükleniyor. Bir patronlu rejime doğru Türkiye’yi taşıma hevesi var. Cumhurbaşkanı kendisini patron gibi sanıyor. İşin ilginci devletin, yargının başındaki isimlerin bir kısmı dahil olmak üzere cumhurbaşkanını patron gibi sanmaya başlamışlar. Böyle bir sistem yaratılıyor.” ifadelerini kullandı.

HSYK'YI GÖREVE ÇAĞIRDI

HSYK’yı göreve çağıran Bülent Tezcan, gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını kaydetti. Bir korku imparatoru oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Tezcan, 78 milyona ‘korkmayın’ diye seslendi. Tezcan, “Bunu yapanlar savcı değildir. Bunu yapanlar köledir. Patronlu rejimin köleleridir. CHP olarak bizim davamız, kavgamız patronlu rejimin kölelerine karşı yürütülen bir kavgadır.” dedi. Tezcan, genel başkanları hakkında açılan soruşturmayı sakince ve sessizce geçiştirmeyeceklerinin de altını çizdi. 

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'den Kılıçdaroğlu soruşturmasına ilk tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER