CHP'nin ağır topundan sert seçim eleştirisi: 'Adeta Erdoğan'a hediye edildi'

İkinci tur oylamasının sonuçlarına ilişkin Twitter'dan uzun bir paylaşım yapan CHP'li Mehmet Akif Hamzaçebi, "Kimse bu sonuçlardan bir başarı öyküsü yaratmaya kalkışmasın. Ortada Genel Başkanımız ve Partimiz açısından tam bir başarısızlık vardır" ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

Milyonların sandık başına gittiği ikinci tur seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan yeniden seçilerek cumhurbaşkanı oldu. Seçim sonuçlarının netlik kazanmaya başlamasının ardından gözler muhalefete ve kurmaylarına çevrildi. 

Sosyal medyadaki 'seçim' gündemi sürerken; CHP'li Mehmet Akif Hamzaçebi'den 28 Mayıs'a ilişkin bir paylaşım geldi.

"KİMSE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ YARATMAYA KALKIŞMASIN"
"Ön Bilgilendirme" notuyla kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yapan Hamzaçebi, "Kimse bu sonuçlardan bir başarı öyküsü yaratmaya kalkışmasın. Ortada Genel Başkanımız ve Partimiz açısından tam bir başarısızlık vardır" ifadelerini kullandı.

"BU SEÇİM CUMHUR İTTİFAKI'NA ADETA HEDİYE EDİLMİŞTİR"
"'Biz anlattık halk anlamadı' anlayışı demokrasiye en büyük saygısızlıktır" diyen Hamzaçebi "Bilelim ki bu seçim, kampanya da dahil olmak üzere seçim stratejisinin yanlışlığı nedeniyle kaybedilmiş, Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na adeta hediye edilmiştir" görüşünü savundu.

Hamzaçebi'nin paylaşımı şu şekilde:

"Seçim sonuçları ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Oyunu kullanan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederim.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimi için çok çaba göstermişse de başarılı olamamıştır.  Partimiz milletvekili genel seçiminde de başarısız olmuştur. 

Buna göre milletvekili sayımız 2018’e kıyasla ciddi şekilde düşmüş, Partimizin oy oranı da Sayın Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olarak girdiği ilk seçim olan 2011 seçimlerindeki seviyesinin altına inmiştir.

Kimse bu sonuçlardan bir başarı öyküsü yaratmaya kalkışmasın. Ortada Genel Başkanımız ve Partimiz açısından tam bir başarısızlık vardır. 

Erdoğan yönetimindeki Türkiye’de yoksulluk ve yolsuzlukta artış, milli gelirde düşüş, mütemadiyen panik halinde bir ekonomik ortam ve kapıda bekleyen ekonomik kriz, otoriter rejim uygulamaları ve daha birçok olumsuzluğa rağmen seçimleri kazanan Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı olmuştur. 'Biz anlattık halk anlamadı' anlayışı demokrasiye en büyük saygısızlıktır. Bilelim ki bu seçim, kampanya da dahil olmak üzere seçim stratejisinin yanlışlığı nedeniyle kaybedilmiş, Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na adeta hediye edilmiştir. Böylece Erdoğan’a çeyrek yüzyılı aşacak bir iktidarın yolu açılmıştır. Bu durum bir açıklamayla geçiştirilemez. Ciddi bir değerlendirme zorunludur. 

Seçim sonrasında yapılan ilk açıklamalar sonuçların doğru değerlendirilmediğini, milletin verdiği mesajın algılanmadığını göstermektedir. Seçim sonuçları doğru değerlendirilmediği ve bunun gereği yapılmadığı takdirde gelecek bugünden daha kötü olacaktır. Yerel seçimler yaklaşıyor bu konuları konuşmayı erteleyelim demek Partiye ve ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür.

Seçime ve yapılması gerekenlere ilişkin ayrıntılı görüş ve değerlendirmelerimi daha sonra kamuoyuyla paylaşacağım.

Saygılarımla."
<< Önceki Haber CHP'nin ağır topundan sert seçim eleştirisi: 'Adeta... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER