Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle gençleri sonrasında Genelkurmay Başkan Vekili Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar'ı kabul edecek. Erdoğan, Etlik ile Esertepe mahalleleri arasında kurulu Esertepe Rekreasyon Alanı açılışına katılacak. (13.30-16.30-18.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkünde '81 İlden Gençlik Temsilcilerini kabul edecek. Davutoğlu, daha sonra partisinin Zonguldak, Düzce ve Bolu mitinglerinde vatandaşlara seslenecek. (11.30-13.30-16.00-19.00-Ankara-Zonguldak-Düzce-Bolu)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle ilçesinde Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisinin açılışını yapacak. Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin Kastamonu ve Erzurum'da düzenleyeceği mitinglere katılacak. (14.00-16.00-18.00-Ankara-Kastamonu-Erzurum)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Afyonkarahisar ve Uşak mitinglerinde vatandaşlara seslenecek. (12.00-15.00-Afyonkarahisar-Uşak)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Adıyaman mitingine katılacak. (12.00-Adıyaman)

- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda Engelliler Derneği temsilcileriyle görüşecek, partisinin düzenlediği mitinge katılacak. (11.00-13.00-Van)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte 'Büyük Sakarya Mitingi'ne katılacak. (17.00-Sakarya)

- DSP Genel Başkanı Masum Türker Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyecek. (17.00-Kocaeli)

- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirilecek 'Atatürk Cumhuriyeti için Vatan Buluşmasına' etkinliğinde konuşacak. (13.00-Ankara)

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle beraberindekilerle Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ziyaretin ardından heyet, Anıtkabir'den Anıtpark'a Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirecek. Anıtpark'ta Murat Kekili konser verecek. (09.00- 09.50 -11.00-Ankara)

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, seçim çalışmaları kapsamında Beşiktaş Meydanı'nda yapacağı basın açıklamasının ardından esnaf ziyaretinde bulunacak. (14.00-İstanbul)

- Saadet Partisi ve BBP kadın kolları, Milli İttifak şölenine katılacak. (13.00-İstanbul)

DÜNYA

- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'deki tüm ilçelerde, Atatürk Anıtları önlerinde ve statlarda düzenlenecek törenlerle kutlanacak. (Lefkoşa)

- Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünyanın en çok demokrasi reformu yapan on ülkesi arasında gösterilen Senegal, Afrika'da model ülke olma yolunda ilerleyişine devam ediyor. (Dakar)

- Endonezya'nın önde gelen ekonomistlerinden ve Ulusal Zekat Kurumu BAZNAS'ın da yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Muhlis Yusuf, Kimse Yok Mu'nun dünyadaki çalışmalarını yakından izlediğini belirterek derneğe övgüler yağdırdı. (İstanbul)

EKONOMİ

- Bursa'da Renault ve Tofaş'ta başlayan ardından yan sanayiye yayılan iş bırakma eylemlerinin altıncı gününde değişen bir şey yok. Çalışanlar aileleriyle birlikte fabrikaların bahçesinde beklemeyi sürdürüyor. (10.00-Bursa)

GÜNCEL

- İmralı heyetinde yer alan HDP Milletvekilleri, Kandil'de yaptıkları görüşmelerle ilgili Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyecek. (13.00-Diyarbakır)

- HDP Adana İl Binası'na yapılan bombalı saldırıyı kınamak amacayla sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği bir eylem yapılacak. (12.00-Adana)

- Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde 17 yıl aradan sonra Anıtkabir'de ilk kez konser verilecek. (20.30-Ankara)

- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim'de Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konulacak. (09.00-İstanbul)

- Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96. yıldönümü kutlama etkinleri Tütün İskelesinde Atatürk ve arkadaşlarının denizden karaya temsili çıkışının canlandırılmasıyla başlayacak ve gün boyu sürecek. (09.00-Samsun)

- 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak. (09.00-Bursa)

SPOR

- Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor-Galatasaray maçı oynanacak (20.30-Sivas)

- Fenerbahçe'de Bursaspor ile oynanacak yarı final rövanş maçının çalışmalarına başlayacak.

- Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER