Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından 16-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu açılışına katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresi'ne katılacak. (10.30-18.00-Ankara)

POLİTİKA

- Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, İzmir'de çeşitli ziyaretlerde bulunacak. (10.00-İzmir)

- Süleymaniye ve Erbil'de YNK ve KDP yetkilileriyle görüşen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selma Irmak ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek. (12.30-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, 2015 yılı 2. çeyrek İnşaat Ciro ve Üretim endeksini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Temmuz ayı Uluslararası Yatırım Pozisyonu verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- ABD Merkez Bankası (FED) iki gün sürecek faiz toplantısına başlayacak. (New York)

- Yahudi yeni yılı (Rosh Hashanah) vesilesiyle Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimciler ve onları korumakla görevli İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalar takip ediliyor. (Kudüs)

- Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde meydana gelen vinç kazasıyla ilgili gelişmeler izlenecek. (Mekke)

GÜNCEL

- Bursa'da sivil toplum kuruluşları, terör olayları nedeniyle Ördekli Kültür Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenleyecek. (14.00-Bursa)

- Hakkari'de ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan polislerle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Hakkari-Mardin)

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), CGD ve DİSK Basın İş, TGC'de 'Tek Tip Gazeteciliğe Karşı Gazetecilik' konulu toplantı düzenleyecek. (11.00-İstanbul)

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, genel merkez binasında kurbanlık fiyatları hakkında açıklama yapacak. (10.30-Ankara)

- İzmir 2. Otomobilsiz Kent Günü etkinliği yapılacak. Plevne Bulvarı motorlu taşıt trafiğine kapatılacak, 'Haftada En Az Bir Gün İşe Bisikletle Gidiyorum' kampanyası başlatılacak. (İzmir)

SPOR

- A haberleri'>UEFA Avrupa Ligi'nde A Grubu'nda Molde FK takımını ağırlayacak olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira ve bir oyuncu, maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Sarı lacivertli ekip maçın son çalışmasını ise Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapacak. (15.00-18.00-İstanbul)

- UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Fenerbahçe'ye konuk olacak Norveç ekibi Molde FK'nin teknik direktörü ve bir futbolcusu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Konuk ekip Fenerbahçe maçının son antrenmanını ise maçın oynanacağı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Kompleksi'nde yapacak. (19.30-20.00-İstanbul)

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda oynayacağı Skenderbeu maçı için Arnavutluk'a gidecek. Siyah beyazlı ekipte teknik direktör Şenol Güneş ve bir oyuncu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. Maçla ilgili son antrenman ise maçın oynanacağı Skenderbeu Stadyumu'nda yapacak. (15.00-İstanbul)

- Bursaspor, süper ligde 20 Eylül Pazar günü deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe hazırlıklarını sürdürecek. (18.00-Bursa)

- Fransa'nın Lille şehrinde devam eden Eurobasket2015 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final maçları Sırbistan-Çek Cumhuriyeti ve İtalya-Litvanya karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (19.30-22.00-Fransa) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER